"Цей рецепт дуже давно записала моя мама. З тих пір, смачніше я нічого не їла! Печу постійно своїм рідним", - йдеться у популярному кулінарному блозі, передають Патріоти України. Цитуємо далі:
Складові:
Приготування:
Спочатку готуємо тісто.
Борошно перетерти з 300 г масла в крихту. Додати 3 жовтки, сметану і соду, замісити тісто, прибрати його в холодильник на 1 годину. Після дістати, розділити на 3 кульки.
Підготувати начинку: Горіхи перемолоти, але не в борошно, а щоб залишалися шматочки. 4 білки збити з цукром до піни, але не дуже сильно. З'єднати з горіхами.
Кожну кульку тіста тонко розкачати за розміром дека, зверху розподілити начинку. Розкачати наступну кульку, трохи менше попередньої. Розподілити всю начинку. Надріжте (не дорізаючи до кінця) пиріг на ромбики, змастити жовтком, прикрасити горішками.
Випікати хвилин 40-50 при 200 градусах. За 5-10 хвилин до готовності дістати, полити медом, розтопленим і змішаним з 50 г вершкового масла. Повернути в духовку, довести до готовності. Як охолоне, дорізати ромбики до кінця. Смачного!".
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...
Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...