Пальчики оближете! Неймовірний рецепт хрусткої квашеної капусти у власному соку

У холодну пору року квашена капуста є відмінним джерелом вітамінів А, В, С. Також квашена капуста містить пектин, кальцій, калій, магній та цинк. Усі ці сполуки позитивно впливають на наш організм, нормалізуючи обмін речовин та забезпечуючи безперебійну роботу всіх органів, передають Патріоти України.

Заквасити капусту в домашніх умовах дуже легко. Найкраще для квашення підходить капуста пізніх сортів. На літрову банку знадобиться 1 кг капусти. Главред ділиться секретом, як правильно квасити капусту, щоб вона була білосніжною та неймовірно смачною.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль (кам'яна, не йодована) – 25 гр. (1 ст. ложка без гірки)
  • Чорний перець горошком – 2-3 шт.
  • Запашний перець горошком – 1-2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Рецепт приготування квашеної капусти

Очищаємо капусту від верхніх листочків, гарненько її миємо та починаємо шаткувати. Якщо немає шатківниці, то нарізаємо її ножем, щоб були смужки шириною 3-4 міліметри. Також на крупній тертушці натираємо моркву. Якщо є спеціальна тертушка для корейської моркви, то можете скористатися нею.

Після цього пересипаємо капусту у глибоку ємність та починаємо злегка обминати її руками, щоб вона швидше пустила сік. Коли капуста стала злегка вологою, додаємо до неї вже натерту моркву. Також додаємо сіль, чорний та духмяний перець.

Тепер гарненько все перемішуємо, щоб сіль, морква та перець рівномірно розподілилися в капусті. Далі невеликими порціями складаємо нашу капусту в 1-літрову банку. Не забуваємо на дно банки покласти лавровий лист. Кожен шар капусти потрібно утрамбовувати за допомогою дерев'яної ступки чи товкачки для картоплі.

Тепер не щільно закриваємо кришкою банку з капустою, щоб виходив газ, який буде виділятися у процесі бродіння. Не забудьте поставити банку в тарілку, оскільки під час бродіння може проливатися сік з капусти.

У такому стані капусту потрібно тримати при кімнатній температурі від 4 до 7 днів. Важливо під час усього процесу квашення 2-3 рази на день робити в капусті проколи. Для цього можете використати шампур або довгий ніж. Проколюємо капусту до самого дна банки і випускаємо вуглекислий газ. Якщо цього не робити, то капуста може зіпсуватися: вона стане гіркою і матиме неприємний запах.

Вже на 4-5 день можете спробувати капусту на смак. Якщо вас вже влаштовує ступінь заквашування, то можете її більше не квасити. Просто закрийте щільно банку та поставте її на холод.

Це може здивувати! Харчові звички, які підвищують рівень холестерину

середа, 5 листопад 2025, 16:50

Підвищений рівень холестерину часто залишається непоміченим, доки не призводить до серйозних проблем із серцем чи судинами. Саме тому профілактика має починатися з повсякденних звичок, зокрема - з харчування, передають Патріоти України. Наш раціон безп...

А ви це знали? Ніколи не вмикайте їх у подовжувач - ось які прилади безпечні лише для розеток

середа, 5 листопад 2025, 16:30

У побуті подовжувачі стали звичним засобом підключення кількох приладів одночасно. Однак не всі пристрої безпечні для такого використання. Перевантаження мережі, перегрів проводки та ризик займання - часті наслідки неправильної експлуатації подовжувачі...