Пальчики оближете! Неймовірний рецепт хрусткої квашеної капусти у власному соку

У холодну пору року квашена капуста є відмінним джерелом вітамінів А, В, С. Також квашена капуста містить пектин, кальцій, калій, магній та цинк. Усі ці сполуки позитивно впливають на наш організм, нормалізуючи обмін речовин та забезпечуючи безперебійну роботу всіх органів, передають Патріоти України.

Заквасити капусту в домашніх умовах дуже легко. Найкраще для квашення підходить капуста пізніх сортів. На літрову банку знадобиться 1 кг капусти. Главред ділиться секретом, як правильно квасити капусту, щоб вона була білосніжною та неймовірно смачною.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль (кам'яна, не йодована) – 25 гр. (1 ст. ложка без гірки)
  • Чорний перець горошком – 2-3 шт.
  • Запашний перець горошком – 1-2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Рецепт приготування квашеної капусти

Очищаємо капусту від верхніх листочків, гарненько її миємо та починаємо шаткувати. Якщо немає шатківниці, то нарізаємо її ножем, щоб були смужки шириною 3-4 міліметри. Також на крупній тертушці натираємо моркву. Якщо є спеціальна тертушка для корейської моркви, то можете скористатися нею.

Після цього пересипаємо капусту у глибоку ємність та починаємо злегка обминати її руками, щоб вона швидше пустила сік. Коли капуста стала злегка вологою, додаємо до неї вже натерту моркву. Також додаємо сіль, чорний та духмяний перець.

Тепер гарненько все перемішуємо, щоб сіль, морква та перець рівномірно розподілилися в капусті. Далі невеликими порціями складаємо нашу капусту в 1-літрову банку. Не забуваємо на дно банки покласти лавровий лист. Кожен шар капусти потрібно утрамбовувати за допомогою дерев'яної ступки чи товкачки для картоплі.

Тепер не щільно закриваємо кришкою банку з капустою, щоб виходив газ, який буде виділятися у процесі бродіння. Не забудьте поставити банку в тарілку, оскільки під час бродіння може проливатися сік з капусти.

У такому стані капусту потрібно тримати при кімнатній температурі від 4 до 7 днів. Важливо під час усього процесу квашення 2-3 рази на день робити в капусті проколи. Для цього можете використати шампур або довгий ніж. Проколюємо капусту до самого дна банки і випускаємо вуглекислий газ. Якщо цього не робити, то капуста може зіпсуватися: вона стане гіркою і матиме неприємний запах.

Вже на 4-5 день можете спробувати капусту на смак. Якщо вас вже влаштовує ступінь заквашування, то можете її більше не квасити. Просто закрийте щільно банку та поставте її на холод.

Стрес зникне, якщо ви зробите цю одну просту річ вдома

субота, 9 серпень 2025, 13:05

Ви коли-небудь помічали, що коли вас щось турбує, хочеться прибрати чи навести порядок у домі? Здається, це просто спосіб відволіктися, але насправді за цим стоїть наукове пояснення, передають Патріоти України. Відомий психолог Ітан Кросс, Ph.D., розпо...

Літній суперфуд, який знижує ризик раку, інсульту та деменції - просто їжте це щодня

субота, 9 серпень 2025, 12:10

Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...