Панацея від усіх хвороб? Лікарі назвали найкорисніший продукт у світі

Лікарі-дієтологи назвали найбільш корисний у світі продукт, який впевнено очолив список із понад сорока найкращих для здоров'я фруктів і овочів.

Медики розповіли про суперфуд, який має найбільшу кількість корисних властивостей, повідомляють Патріоти України.

Лікарі-дієтологи назвали найбільш корисний у світі продукт, який впевнено очолив список із понад сорока найкращих для здоров'я фруктів і овочів. Мова йде про крес-салат.

І хоча насититься тільки цієї зеленню вам навряд чи вдасться, але в поєднанні з м'ясними, овочевими стравами і холодними закусками крес-салат треба вживати якомога частіше. Про це пише newsyou.

Втім, і інші зелені листові овочі не менш корисні, кажуть медики. Для підтримки краси і здоров'я у вашому повсякденному меню обов'язково повинні бути шпинат, салат, капуста пекінська та інші.

Що стосується крес-салату, то він має багато переваг: багатий залізом, кальцієм і вітаміном С, а також мінералами і антиоксидантами.

Завдяки високому вмісту вітамінів А і С, він зміцнює імунну систему, кальцій, калій і магній забезпечують здоров'я кісток, а вітамін К запобігає ушкодженню клітин головного мозку.

Крім того, диво-салат окислювачами, що містяться в ньому, навіть ефективний в запобіганні раку.


Довідка:
Хріниця сійна, хрінниця посівна, хріниця жерюха, або крес-салат (Lepidium sativum) — однорічна перехреснозапильна трав'яниста салатна рослина родини капустяних. У культурі вирощують ранній (з видовженими вузькими часточками листка), середньостиглий (з короткими часточками листка) і пізньостиглий (цілолистий) крес-салат.
Рослина відома раніше в Україні під назвами: хрінниця жерюха, жируха крес-салат, жерелýха, жерлуха, жижýха, перечниця, крáсоля, красовýля, крес. Листки та молоді соковиті стебла крес-салату мають пікантний гострий присмак, містять велику кількість поживних речовин. Використання його в їжу особливо корисне у дитячому харчуванні та для людей похилого віку.

Вживають в їжу листя в сирому вигляді як салат, як приправу до супів, м'ясних і рибних страв або використовують як гарнір для других страв. Специфічний смак його обумовлений наявністю глюкозиду трепсоліна, що містить йод і сірку.


Є секрет! Як подовжити час роботи ноутбука без зарядки майже вдвічі

п’ятниця, 13 червень 2025, 10:22

Багато власників нових ноутбуків розраховують на заявлені виробником 8-10 годин роботи, а фактично отримують уполовину менше. Декілька простих налаштувань Windows 11 і популярних програм допоможуть повернути втрачені години й обійтися без зарядки довше...

Народні прикмети на 13 червня. Цього дня українці традиційно готують та споживають щасливі гречаники в пам'ять Акулини Гречишниці

п’ятниця, 13 червень 2025, 7:08

13 червня за новим календарним стилем (26 червня - за старим) православні віряни за новим церковним календарем згадують мученицю Акилину Старшу. У народі день отримав назву Акулина Гречишниця. Цього дня за старим календарним стилем - день пам'яті апост...