Панацея від усіх хвороб? Лікарі назвали найкорисніший продукт у світі

Лікарі-дієтологи назвали найбільш корисний у світі продукт, який впевнено очолив список із понад сорока найкращих для здоров'я фруктів і овочів.

Медики розповіли про суперфуд, який має найбільшу кількість корисних властивостей, повідомляють Патріоти України.

Лікарі-дієтологи назвали найбільш корисний у світі продукт, який впевнено очолив список із понад сорока найкращих для здоров'я фруктів і овочів. Мова йде про крес-салат.

І хоча насититься тільки цієї зеленню вам навряд чи вдасться, але в поєднанні з м'ясними, овочевими стравами і холодними закусками крес-салат треба вживати якомога частіше. Про це пише newsyou.

Втім, і інші зелені листові овочі не менш корисні, кажуть медики. Для підтримки краси і здоров'я у вашому повсякденному меню обов'язково повинні бути шпинат, салат, капуста пекінська та інші.

Що стосується крес-салату, то він має багато переваг: багатий залізом, кальцієм і вітаміном С, а також мінералами і антиоксидантами.

Завдяки високому вмісту вітамінів А і С, він зміцнює імунну систему, кальцій, калій і магній забезпечують здоров'я кісток, а вітамін К запобігає ушкодженню клітин головного мозку.

Крім того, диво-салат окислювачами, що містяться в ньому, навіть ефективний в запобіганні раку.


Довідка:
Хріниця сійна, хрінниця посівна, хріниця жерюха, або крес-салат (Lepidium sativum) — однорічна перехреснозапильна трав'яниста салатна рослина родини капустяних. У культурі вирощують ранній (з видовженими вузькими часточками листка), середньостиглий (з короткими часточками листка) і пізньостиглий (цілолистий) крес-салат.
Рослина відома раніше в Україні під назвами: хрінниця жерюха, жируха крес-салат, жерелýха, жерлуха, жижýха, перечниця, крáсоля, красовýля, крес. Листки та молоді соковиті стебла крес-салату мають пікантний гострий присмак, містять велику кількість поживних речовин. Використання його в їжу особливо корисне у дитячому харчуванні та для людей похилого віку.

Вживають в їжу листя в сирому вигляді як салат, як приправу до супів, м'ясних і рибних страв або використовують як гарнір для других страв. Специфічний смак його обумовлений наявністю глюкозиду трепсоліна, що містить йод і сірку.


Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...