У кожної господині бувають такі моменти, коли хочеться приготувати особливий сніданок. Якщо ви вже спробували урізноманітнити своє меню сирниками з шоколадною начинкою, наступного разу рекомендуємо зробити солодкі млинці, передають Патріоти України.
Млинці на молоці
Інгредієнти: молоко (500 мл), яйця (2 шт.), сіль (щіпка), цукор (3 ст. л.), пшеничне борошно (1,5 склянки), рослинна олія (2 ст. л.), розпушувач.
У миску налити молоко - бажано, щоб воно було кімнатної температури. Додати яйця, сіль і цукор, перемішати.
Поступово всипати борошно, добре перемішати вінчиком, намагатися, щоб не було грудочок.
Додати розпушувач. Залишити тісто приблизно на 15-20 хвилин.
Додати в тісто рослинну олію, перемішати.
Добре розігріти сковороду з вершковою або рослинною олією. Налити тісто, розподілити по всій поверхні сковороди, підсмажити, потім перевернути на іншу сторону. Кожен млинець змастити вершковим маслом.
Млинці на кефірі
Інгредієнти: яйця (2 шт.), борошно (120 г), кефір (200 г), окріп (200 г), цукор (35 г), рослинна олія (30 г), сода (0,25 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).
Яйця і кефір дістати заздалегідь - приблизно за 30 хвилин.
Закип'ятити воду.
У миску вбити 2 яйця, додати цукор і сіль. Збити вінчиком або міксером до тих пір, поки не з'явиться піна.
Додати в яєчну масу кефір. Потім тонкою цівкою влити окріп і продовжувати збивати.
Далі - просіяти борошно і поступово всипати його в тісто, продовжити збивати вінчиком.
Додати соду і рослинну олію.
Добре розжарити сковороду, налити тісто і обертати її по колу, щоб тісто заповнило всю поверхню. Після того, як перша сторона випеклась, акуратно підняти млинець і перевернути на другу сторону.
Млинці на фруктовому йогурті
Інгредієнти: фруктовий питний йогурт (450 мл), яйця (3 шт.), цукор, борошно пшеничне (150-170 г), вода (100 мл), рослинна олія (3 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).
У миску розбити яйця і столову ложку цукру. Але якщо йогурт дуже солодкий - кількість цукру можна зменшити.
Додати до яєць соду, сіль, розмішати і збити вінчиком.
Продовжити збивати, додаючи йогурт і рослинну олію.
Просіяти через сито борошно, додати в тісто невеликими порціями, щоб не було грудочок. Збити.
Якщо йогурт густий - додати в тісто воду.
Дати йому постояти 20 хвилин.
Посмажити млинці на розпеченій і змащеній маслом сковорідці. Подавати з ягодами, джемом, сметаною, медом, нутелою або шоколадом.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...