Печемо солодкі млинці на сніданок: ТОП-3 прості та смачні рецепти на кожний день

У кожної господині бувають такі моменти, коли хочеться приготувати особливий сніданок. Якщо ви вже спробували урізноманітнити своє меню сирниками з шоколадною начинкою, наступного разу рекомендуємо зробити солодкі млинці, передають Патріоти України.

Млинці на молоці

Інгредієнти: молоко (500 мл), яйця (2 шт.), сіль (щіпка), цукор (3 ст. л.), пшеничне борошно (1,5 склянки), рослинна олія (2 ст. л.), розпушувач.

У миску налити молоко - бажано, щоб воно було кімнатної температури. Додати яйця, сіль і цукор, перемішати.

Поступово всипати борошно, добре перемішати вінчиком, намагатися, щоб не було грудочок.

Додати розпушувач. Залишити тісто приблизно на 15-20 хвилин.

Додати в тісто рослинну олію, перемішати.

Добре розігріти сковороду з вершковою або рослинною олією. Налити тісто, розподілити по всій поверхні сковороди, підсмажити, потім перевернути на іншу сторону. Кожен млинець змастити вершковим маслом.

Млинці на кефірі

Інгредієнти: яйця (2 шт.), борошно (120 г), кефір (200 г), окріп (200 г), цукор (35 г), рослинна олія (30 г), сода (0,25 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Яйця і кефір дістати заздалегідь - приблизно за 30 хвилин.

Закип'ятити воду.

У миску вбити 2 яйця, додати цукор і сіль. Збити вінчиком або міксером до тих пір, поки не з'явиться піна.

Додати в яєчну масу кефір. Потім тонкою цівкою влити окріп і продовжувати збивати.

Далі - просіяти борошно і поступово всипати його в тісто, продовжити збивати вінчиком.

Додати соду і рослинну олію.

Добре розжарити сковороду, налити тісто і обертати її по колу, щоб тісто заповнило всю поверхню. Після того, як перша сторона випеклась, акуратно підняти млинець і перевернути на другу сторону.

Млинці на фруктовому йогурті

Інгредієнти: фруктовий питний йогурт (450 мл), яйця (3 шт.), цукор, борошно пшеничне (150-170 г), вода (100 мл), рослинна олія (3 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).

У миску розбити яйця і столову ложку цукру. Але якщо йогурт дуже солодкий - кількість цукру можна зменшити.

Додати до яєць соду, сіль, розмішати і збити вінчиком.

Продовжити збивати, додаючи йогурт і рослинну олію.

Просіяти через сито борошно, додати в тісто невеликими порціями, щоб не було грудочок. Збити.

Якщо йогурт густий - додати в тісто воду.

Дати йому постояти 20 хвилин.

Посмажити млинці на розпеченій і змащеній маслом сковорідці. Подавати з ягодами, джемом, сметаною, медом, нутелою або шоколадом.

Дізнайтесь про себе більше! Яка рука видає ризикових людей, а яка - перфекціоністів

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:13

Руки можуть розповісти чимало цікавої інформації про свого власника, тому догляд за ними є просто вкрай необхідним протягом усіх чотирьох сезонів року. Вони слугують своєрідним показником стану здоров'я, краси та навіть рис характеру. Так, саме про ост...

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...