І дорослі, і діти люблять всім відому італійську страву під назвою піца. І якщо ви вже пробували робити піцу на сковороді або з лаваша, пропонуємо вам зробити міні-піци з різними начинками. theLime підібрав для вас рецепти з найсмачнішими поєднаннями, передають Патріоти України.
Для початку замісимо тісто, а далі будемо експериментувати з різними начинками.
Інгредієнти для тіста: тепла вода (250 мл), цукор (1 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), сухі дріжджі (5 г), борошно (450 г), рослинна олія (30 г) .
Борошно необхідно попередньо просіяти через сито - ця процедура наситить його киснем, щоб у результаті тісто вийшло пишним.
Воду необхідно нагріти - однак вона повинна бути злегка теплою. Температуру води заздалегідь перевірте рукою - в гарячій воді дріжджі загинуть.
Беремо велику миску, виливаємо воду і додаємо дріжджі, потім - рослинну олію, сіль і цукор. Все ретельно перемішуємо.
Додаємо в тісто просіяне борошно - його ми всипаємо поступово, перемішуючи тісто. Потім накриваємо його рушником або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло.
Застеляємо деко, на якому будемо випікати піци, спеціальним папером.
Після того, як тісто вистоялося, ділимо його на рівні частини. З цієї кількості інгредієнтів має вийти близько 10-14 штук міні-піц.
Потім викладаємо його на пергаментний папір і розкачуємо кожну частину в невелике коло товщиною 3-5 мм.
Тепер приступаємо до начинки.
Інгредієнти для начинки: томати або томатний соус (200 г), сир моцарелла (225 г), сушений орегано, базилік, сіль, спеції.
Приготування:
Томати перетираємо в блендері, солимо, перчимо. Моцареллу нарізаємо кубиками.
Кожну основу змащуємо перетертими томатами (або готовим соусом), посипаємо сушеним орегано, викладаємо скибочки моцарели і листя базиліка.
Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180-200° С 15-20 хвилин.
Інгредієнти для начинки: сир моцарелла (100 г), сир емменталь або маасдам (100 г), сир горгонзола (або інший сир з блакитною пліснявою, 50 г), сир пармезан (50 г), орегано, спеції.
Приготування:
Емменталь і моцарелу нарізаємо пластинками завтовшки 5-10 мм, пармезан натираємо на дрібній терці. Горгонзолу ріжемо великими шматками.
Розкачане тісто посипаємо сушеним орегано або іншими спеціями за смаком.
Викладаємо нарізану моцарелу, зверху - подрібнений емменталь, потім горгонзолу, а в самому кінці посипаємо тертим пармезаном.
Духовку розігріваємо до максимальної температури - 220-250°С. Випікаємо хвилин 10-15 - весь сир повинен розплавитися, а тісто зарум'яниться.
Перед подачею піцу можна прикрасити свіжим базиліком.
Інгредієнти для начинки: фета (400 г), шпинат (150 г), часник (1 зубчик), цибуля (1 шт.), томати (5 шт.), оливки (100 г), томатний соус або паста (200 г) , сіль, спеції.
Приготування:
З фети зливаємо рідину, ріжемо її невеликими кубиками.
Шпинат промиваємо під проточною водою, прибираємо зайву вологу. Можна порвати руками або нарізати.
Цибулю і часник миєму, чистимо від шкірки, часник нарізаємо дрібно, а цибулю - півкільцями.
Викладаємо на розкачане тісто томатний соус, шпинат, цибулю, часник, фету, помідори і оливки.
Посипаємо зверху спеціями.
Розігріваємо духовку і випікаємо при температурі 180-200°С 10-20 хвилин.
Смачного!
Зазначимо, що ви можете спробувати приготувати ці піци на сковороді, в мікрохвильовці або в мультиварці.
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...
Якщо вивертати одяг перед пранням, це збереже довше життя улюбленому вбранню, передають Патріоти України. Чи потрібно вивертати речі навиворіт перед пранням у пральній машинці? Хтось це робить, хтось - не вважає необхідним. Втім, експерти радять не пол...