Печиво за 26 грн - найпростіший рецепт домашньої випічки із доступних інгредієнтів

Печиво можна швидко приготувати у домашніх умовах. Смак залежатиме від фантазії господарки, яка може доповнити випічку новими інгредієнтами. Однак можна скористатися найпростішим рецептом - і десерт до чаю чи кави обійдеться менш ніж у 30 гривень, передають Патріоти України.

Пісочне печиво люблять дорослі та діти, воно готується нашвидкуруч і не потребує великих фінансових вкладень. Відомий кулінарний блогер Лілія Цвіт поділилася своїм рецептом. Вона розповіла на каналі у YouTube, як отримати півкілограма ароматної та смачної випічки.

Інгредієнти

• 1 яйце (3,45 грн)
• вода – 100 мл
• 100 мл соняшникової олії (7 грн)
• 2 пакетики ванільного цукру по 16 г (3 грн)
• 350 г борошна (6 грн)
• 2 ч. л. розпушувача (3 грн)
• 50 г цукрової пудри (4 грн)

Вартість майбутнього пісочного печива становитиме лише 26,45 грн. Ціни вказані на сайті всеукраїнської торгової мережі супермаркетів АТБ станом на 30 травня.

Рецепт печива

Змішайте у глибокій ємності яйце, соняшникову олію та воду, додайте ванільний цукор і добре перемішайте.

Пшеничне борошно потрібно просіяти і змішати з розпушувачем. Додайте її до рідких компонентів тесту двома частинами. Замісіть тісто – спочатку можна використати ложку, а потім вимішати руками. Повинно вийти м'яке та еластичне тісто.

Застеліть лист пергаментним папером. Відривайте невеликі шматочки тіста і формуйте з нього джгутики. Тісто можна розкотити та вирізати із нього фігурки будь-якої форми – за бажанням.

Печиво потрібно випікати близько півгодини за температури 170-180 градусів. Перед подачею його потрібно обваляти у цукровій пудрі. Ідеальне доповнення до кави, чаю чи какао готове. Смачного!

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...