Перед ними не встоїть ніхто! Картопляні зрази з курятиною - домашній рецепт на щодень

Якщо у вас залишилося картопляне пюре й трохи курячого м'яса, приготуйте картопляники за рецептом блогерки Яни Станішевської. Це така смакота, передають Патріоти України.

Картопляники (або на польський манер зрази) – дуже популярна в Україні страва. Начиняють картопляні котлети чим завгодно: м'ясом, сиром, грибами, навіть шпинатом.

Зрази швидко готуються, і до процесу їх формування можна залучити дітей. А щоб картопляне тісто не липло до рук, змочіть руки водою.

Рецепт картопляників із куркою

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 4

Зрази з картоплі / Фото Яни Станішевської

Приготування:

  1. Почистіть і відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності. Розімніть її на пюре й залиште трохи охолонути.
  2. Вибийте до картопляного пюре яйця, додайте сіль та борошно.
  3. Вимішайте тісто на зрази.
  4. Для начинки відваріть курятину до готовності.
  5. Цибулю, селеру та моркву натріть на дрібній тертці й обсмажте на олії.
  6. М'ясо та овочі подрібніть у блендері або перекрутіть через м'ясорубку.
  7. Начинку посоліть і поперчіть на свій смак.
  8. Розділіть тісто на частини. Сформуйте зрази з начинкою всередині й посипте їх борошном.
  9. Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте в ній зрази по 2 хвилини з кожного боку.
  10. Подавайте зрази гарячими зі сметаною або іншим улюбленим соусом і насолоджуйтеся домашньою стравою. Смачного!

Все просто! Як почистити пральну машину без хімії

понеділок, 28 квітень 2025, 20:02

Для того, щоб ваша білизна пахнула свіжістю, ви повинні ретельно чистити свою пральну машину щомісяця. Для цього можна використати два побутові засоби, які точно є у вашій шафі, передають Патріоти України. Блогерка та експертка з прибирання Крісті под...

Це може здивувати! Чому одні люблять гостру їжу, а інші - ні - пояснення

понеділок, 28 квітень 2025, 19:39

Ви любите гостру їжу? Відповідь на це питання — один із найкращих лакмусових папірців у кулінарному світі. Як виявилося, є причина, чому ви віддаєте перевагу такій їжі. Що відбувається з нашим організмом і звідки такі уподобання, розповідає Eat This No...