Перед тим як звертатись у майстерню: Що робити, коли телефон або планшет сильно гріється та швидко розряджається. Причини проблем та способи усунення

Якщо ваш телефон нагрівається або перегрівається, є кілька можливих причин, на які варто звернути увагу. Переважно, серед головних "винуватців" виділяють екран, батарею або процесор, Річ у тому, що кожен з них виділяє тепло, в тому чи іншому вигляді. І це нормальне явище – електроніка як-не-як, зазначають Патріоти України.

Але якщо ваш апарат нагрівається до такої міри, що його буквально неможливо тримати, все може бути набагато серйозніше і в кінцевому підсумку призвести до незапланованого апгрейду. Розповідаємо, що може бути причиною і як цього уникнути.

Смартфон використовується занадто інтенсивно

Сучасні іграшки, тривале відеознімання, "важкі" застосунки – все це істотно перевантажує процесор з відеоприскорювачем. Як результат, апарат починає грітися та швидко розряджатися.

Намагайтеся не перевантажувати смартфон. Якщо це не варіант, принаймні спробуйте якомога частіше робити перерви, давати гаджету можливість відпочити і охолодитися. Також рекомендується вимкнути мережеві і непотрібні навігаційні модулі, якщо вони працюють на тлі.

На гаджеті є недопрацьовані програми

Можливо, в одному з недавно встановлених застосунків міститься помилка або погано оптимізований код, а тому система використовується марнотратно, змушуючи процесор без вагомих причин працювати на повну міць. Ось вам і результат: виділяється більше тепла та швидше сідає батарея.

Аби розвантажити процесор, необхідно видалити з пристрою всі зайві програми. Під "зайвим" мається на увазі застосунки, який не є відеогрою, фото/відео сервісом або іншою ресурсомісткою утилітою, але при роботі з якою зростає температура.

Також не рекомендується перешкоджати оновленню певних застоснків, тому що свіжіші версії часто виправляють помилки.

Пристрій гріється при розмові

В такому випадку передавач, що відповідає за зв'язок, працює некоректно. При розмові йому доводиться постійно приймати і передавати інформацію, тому чим довше дзвінок – тим він більше нагрівається.

Постарайтеся звести до мінімуму час розмови. Так, якщо бесіда була тривалою – дайте смартфону деякий час "відпочити", перш ніж приступити до іншої операції.

Неполадки в системі

Якщо з операційною системою виникли неполадки, то температура пристрою теж може підвищуватися. Найчастіше це відбувається через різні збої. При тривалому використанні смартфона в системі накопичуються так звані залишкові файли з різним програмним сміттям, що сприяє нагріванню і уповільнюють роботу всієї системи.

В цьому випадку потрібно перезапустити телефон і переконатися, що операційна система оновилася. Якщо будь-яких змін не відбулося і апарат, як і раніше гріється, слід почистити його, аж до скидання до заводських налаштувань.

Яка температура вважається нормальною

Фактично всі телефони можуть без перевантажень працювати в температурному спектрі 0-35C. При цьому корпус може нагріватися до температури 37-45°C. Іноді можливе короткочасне підвищення температури, але це не є показником несправності.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...