Перед відключенням світла люди кладуть свічку в морозику: Навіщо вони так роблять

Свічки у ці дні для українців стали порятунком під час відключення світла. При їх використанні постійно доводиться вимивати розплавлений віск зі свічників і купувати нові, передають Патріоти України.

На щастя, є проста хитрість, яка може збільшити термін служби свічок у два рази. Свічки згоряють занадто швидко з кількох причин:

  • у приміщенні занадто тепло;
  • Свічка стоїть під нахилом або на протязі - в цьому випадку полум'я буде занадто великим і свічка буде коптити;
  • Свічка розташована занадто близько від поверхні, що відбиває тепло;
  • гніт занадто довгий і гнеться;
  • ви не зливаєте розплавлений зайвий віск або парафін.

Що робити, щоб свічка горіла довше

Якщо насипати трохи солі в розплавлений парафін або віск, свічка буде горіти повільніше і менше капати. Свічки прослужать набагато довше, якщо за день до використання помістити їх в морозильну камеру.

Річ у тому, що при сильному охолодженні свічковий віск твердне, що уповільнює процес Gorenje. Для деяких свічок це також призведе до того, що вони будуть менше капати і горіти прямо, а не вигоряти з одного краю.

Малоймовірно, що свічки можуть зіпсуватися в морозильній камері, тому їх можна постійно зберігати там (якщо є місце). Чим товща свічка, тим більше часу їй потрібно для заморозки. Однак в середньому достатньо однієї ночі, проведеної в морозилці.

А ви це знали? Навіщо прибирати пінку, що з’явилася на поверхні розчинної кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:09

Розчинна кава користується популярністю навіть серед найвибагливіших і завзятих кавоманів. Пояснюється це дуже просто: цей напій хоч і поступається натуральним за своїми смаковими якостями, але є неймовірно простим у приготуванні. Досить просто висипат...

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...