Перед відключенням світла люди кладуть свічку в морозику: Навіщо вони так роблять

Свічки у ці дні для українців стали порятунком під час відключення світла. При їх використанні постійно доводиться вимивати розплавлений віск зі свічників і купувати нові, передають Патріоти України.

На щастя, є проста хитрість, яка може збільшити термін служби свічок у два рази. Свічки згоряють занадто швидко з кількох причин:

  • у приміщенні занадто тепло;
  • Свічка стоїть під нахилом або на протязі - в цьому випадку полум'я буде занадто великим і свічка буде коптити;
  • Свічка розташована занадто близько від поверхні, що відбиває тепло;
  • гніт занадто довгий і гнеться;
  • ви не зливаєте розплавлений зайвий віск або парафін.

Що робити, щоб свічка горіла довше

Якщо насипати трохи солі в розплавлений парафін або віск, свічка буде горіти повільніше і менше капати. Свічки прослужать набагато довше, якщо за день до використання помістити їх в морозильну камеру.

Річ у тому, що при сильному охолодженні свічковий віск твердне, що уповільнює процес Gorenje. Для деяких свічок це також призведе до того, що вони будуть менше капати і горіти прямо, а не вигоряти з одного краю.

Малоймовірно, що свічки можуть зіпсуватися в морозильній камері, тому їх можна постійно зберігати там (якщо є місце). Чим товща свічка, тим більше часу їй потрібно для заморозки. Однак в середньому достатньо однієї ночі, проведеної в морозилці.

Це може здивувати! ТОП- 8 здорових продуктів, які можуть бути токсичними

п’ятниця, 31 січень 2025, 18:50

Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...