Перегній більше не потрібен: ТОП рецептів підживлення розсади - після них такий попре врожай, що втомитеся збирати

Щоб отримувати гарні врожаї овочів та ягід, необхідно рослини вчасно підгодувати, щоб вони набрали силу та запаслися корисними речовинами. Автори YouTube-каналу "Поради біолога" рекомендують 15 найнадійніших підживлень, які сприятливо впливають на рослини, передають Патріоти України.

До складу цих підживлень входять натуральні інгредієнти, більшість з яких знайдеться у кожної господині вдома.

Наприклад, підживлення на основі сметани. Столову ложку 15% сметани залити двома літрами води, збити блендером. Потім додати ще літр води. Разом вийшло три літри розчину.
Для поливу склянку розчину розвести 5 літрами води, і можна поливати всі рослини на городі.

Щоби врожай був багатим, потрібно землю пролити розчином цукру. Для приготування 2 ложки цукру, ложку запашного перцю та ложку кісткового борошна залити 2 літрами води, добре перемішати. Настояти 6 годин. Потім склянку маточного розчину розвести у 10 літрах води й можна поливати всі рослини на городі.

Ще один рецепт — ложку соди розвести у 10 літрах води. Потім ложку розчину на банку води — і земля як нова. Ті хто вже користувався таким підживленням, стверджують, що це краще за будь-який гній.

Можна також змішати ложку цукру та ложку кісткового борошна у літрі води. Полити на городі один раз на початку сезону. Грунт стане багатим на корисні речовини.

Чайну ложку запашного перцю та лушпайки від однієї картоплини залити двома літрами води та настояти 6 годин. Потім збити блендером, процідити, розвести трьома літрами води та полити рослини на початку сезону.

Як відомо, рослини люблять цукор. Для підживлення три ложки цукру, чайну ложку куміну (зіри) та 10 штук лаврового листа залити двома літрами води. Потім збити блендером, настояти 2 години, процідити через сито й додати ще літр води. У результаті виходить 3 літри маткового розчину. Щоб поливати город, склянку такого розчину розбавити 5 літрами води та використовувати як підживлення для будь-яких овочів та ягід.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...