Переносять будь-яку спеку і прості у догляді: Названо три ідеальні рослини для саду

Хвилі літньої спеки, які спостерігались в Україні у серпні, стають все частішими, і дещо полегшити її може власний садок, навіть невеличкий. Але рослинам у садку і самим потрібен захист від екстремальних температур, передають Патріоти України.

Як подбати про них, видання Express запитало у фахівців з розведення декоративних рослин. Вони розповіли про основні лайфхаки і назвали три рослини, які добре почуватимуться навіть у сильну спеку.

Створюйте тінь

Будь-який затінок знижує температуру землі, у порівнянні з відкритими ділянками. Тому у спеку найбільш чутливим рослинам потрібно забезпечити захист. Його можуть надати як рослини з розлогою кроною, так і спеціальні полотняні навіси, які встановлюються на дерев’яних кілках. В крайньому разі захист можна спорудити і з картонних коробок або старих піддонів на підпорках. Головне захистити сад.

Не стрижіть газон

В спеку краще, щоби трава на газоні була високою – не менше 7,5 сантиметрів. Така трава відкидає тінь, що допомагає краще утримувати вологу в ґрунті. А це, своєю чергою, уберігає траву від вигорання.

Висаджуйте жаростійкі квіти

Напередодні літнього сезону подбайте, щоби у вашому саду було хоча би кілька рослин, стійких до спеки. Це можуть бути:

  • кактуси або інші сукуленти;
  • лаванда;
  • чорнобривці.

Вони дозволять підтримати пишний вигляд саду і допоможуть уникнути перегріву землі.

Не удобрюйте рослини

Підживлювати рослини під час спеки – погана ідея. Це може посили у них тепловий стрес і навіть призвести до їх пошкодження та загибелі, адже поглинання вологи та поживних речовин у таку погоду порушується. Вносити добрива потрібно лише тоді, коли температура повернеться до нормальних показників.

Поливайте щедро, але не надто часто

Помилка, яку допускають багато садівників, полягає в тому, що вони вносять під рослини занадто багато вологи у спеку. І це може завдати більше шкоди, ніж якщо дати землі висохнути. Краще поливати чагарники та інші садові рослини раз на кілька днів. І робити це у найбільш прохолодні години – рано вранці або після заходу сонця. Тоді коріння встигне поглинути вологу до того, як вона випарується на сонці.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...