
9 тисяч років тому льон цінували більше золота. "Він і одягне, і нагодує ", - так говорили про нього наші предки. Зі стебла робили тканину, а з насіння - олію. Вона була і їжею, і ліками. Так званими" золотими краплями "лікували серце, запори, печію та інші хвороби . Стародавні єгиптяни широко використовували лляне масло в косметології, щоб зберегти красу і молодість шкіри. А сьогодні ми вже точно знаємо, за рахунок яких компонентів воно корисне. Про це розповідає дієтолог Світлана Фус. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із її порадами.
"Лляна олія - цінне джерело незамінної альфа-ліноленової жирної кислоти (АЛК), що належить до групи поліненасичених омега-3 жирних кислот. Омега-3 бере участь у формуванні клітинних мембран (у тому числі яйцеклітин і сперматозоїдів). При достатній концентрації в організмі молекули поліненасичених жирних кислот вбудовуються в мембрану клітини, роблячи її більш стабільною і покращуючи транспорт деяких поживних речовин в клітину і з неї. Омега-з допомагають відновити овуляцію, а значить, збільшують шанси на вагітність. ⠀
Омега-3 жирні кислоти мають ще одну дивовижну властивість - вони сприяють ослабленню передменструального синдрому. Якщо у жінки болючі місячні, їй необхідно стежити, щоб в їжу регулярно потрапляли продукти, що містять Омега-3. Почніть вживати продукти, що їх містять, до настання місячних - нездужання і хворобливі стани проявляться набагато м'якіше. ⠀
Лляну олію часто називають "сажотрусом" організму. Вона перешкоджає утворенню тромбів. Тим самим, зменшує ризик серцево-судинних захворювань. Проведені наукові дослідження показали, що Омега-3 сприяють більш ефективній роботі головного мозку, формуванню і повноцінному розвитку тканин мозку і стимулюють розумовий развиток. ⠀
Якщо вживати в день в складі їжі одну столову ложку лляного масла холодного віджиму, можна отримати практично більшу половину добової дози цих двох кислот. Решта, що не перетворена кількість альфа-ліноленової кислоти, відкладається в депо, звідки, у міру потреби, використовується для подальшого синтезу цих кислот. Але процес перетворення не у всіх людей йде з однаковою ефективністю", - поділилася дієтолог.
Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...
В цей день не давали в борг, а також не займалися важкою роботою. Не приймали жодних важливих рішень. Вважали, що наслідки будуть непередбачуваними. Навіть благі наміри можуть вилитися в щось катастрофічне або просто неприємне. *** . Іоан жив у VI сто...