Перешкоджає утворенню тромбів і покращує роботу серця: Лікар розповіла про найкориснішу олію

9 тисяч років тому льон цінували більше золота. "Він і одягне, і нагодує ", - так говорили про нього наші предки. Зі стебла робили тканину, а з насіння - олію. Вона була і їжею, і ліками. Так званими" золотими краплями "лікували серце, запори, печію та інші хвороби . Стародавні єгиптяни широко використовували лляне масло в косметології, щоб зберегти красу і молодість шкіри. А сьогодні ми вже точно знаємо, за рахунок яких компонентів воно корисне. Про це розповідає дієтолог Світлана Фус. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із її порадами.

⁣⁣ "Лляна олія - цінне джерело незамінної альфа-ліноленової жирної кислоти (АЛК), що належить до групи поліненасичених омега-3 жирних кислот. Омега-3 бере участь у формуванні клітинних мембран (у тому числі яйцеклітин і сперматозоїдів). При достатній концентрації в організмі молекули поліненасичених жирних кислот вбудовуються в мембрану клітини, роблячи її більш стабільною і покращуючи транспорт деяких поживних речовин в клітину і з неї. Омега-з допомагають відновити овуляцію, а значить, збільшують шанси на вагітність.⁣ ⁣⠀

Омега-3 жирні кислоти мають ще одну дивовижну властивість - вони сприяють ослабленню передменструального синдрому. Якщо у жінки болючі місячні, їй необхідно стежити, щоб в їжу регулярно потрапляли продукти, що містять Омега-3. Почніть вживати продукти, що їх містять, до настання місячних - нездужання і хворобливі стани проявляться набагато м'якіше.⁣⁣ ⠀

Лляну олію часто називають "сажотрусом" організму. Вона перешкоджає утворенню тромбів. Тим самим, зменшує ризик серцево-судинних захворювань. Проведені наукові дослідження показали, що Омега-3 сприяють більш ефективній роботі головного мозку, формуванню і повноцінному розвитку тканин мозку і стимулюють розумовий развиток.⁣⁣ ⠀

Якщо вживати в день в складі їжі одну столову ложку лляного масла холодного віджиму, можна отримати практично більшу половину добової дози цих двох кислот. Решта, що не перетворена кількість альфа-ліноленової кислоти, відкладається в депо, звідки, у міру потреби, використовується для подальшого синтезу цих кислот. Але процес перетворення не у всіх людей йде з однаковою ефективністю", - поділилася дієтолог.

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Найгірші програми прання: Як ви псуєте свій одяг і переплачуєте за це

понеділок, 24 листопад 2025, 18:14

Ви роками користуєтесь одними й тими ж налаштуваннями пральної машини? Це звична помилка. Дізнайтеся, які дві програми прання шкодять вашому одягу і рахунку за електроенергію, а також як правильно налаштувати цикл, щоб одяг довше виглядав новим, переда...