Перетворюється на шкідливу "багнюку": ТОП-3 причини, чому не можна пити вчорашній чай

Чай, зелений або чорний, з ароматизаторами або фруктами, давно оселився в кожному будинку. Його цінують за тонізуючі якості, тонкий смак і чудовий аромат. Зазвичай напій подають гарячим, є і цінителі вживати його охолодженим, передають Патріоти України.

Але є і ті, хто любить залишити заварений чай "на потім" - їм потрібно бути дуже обережними, адже вчорашній чай несе в собі потенційну загрозу організму. В Японії є приказка: "Вчорашній чай – гірше за укус змії".Главред розповість, чому не можна пити вчорашній чай, і на що може перетворитися ваш напій на наступний день.

Причина №1. У чашку з чаєм може потрапити побутовий пил, різні мікроорганізми і бактерії. Вірніше вони туди потраплять в будь-якому випадку, але якщо напій випити відразу, то їх концентрація в стакані буде невелика. У завареному чаї, залишеному на добу при кімнатній температурі, всі ці бактерії почнуть активно розмножуватися, і дуже швидко перетворять його з приємного напою в первинний бульйон. Чим це небезпечно для людини? Відповідь очевидна - такий чайний коктейль на основі мікроорганізмів не припаде до смаку вашому шлунку і кишечнику, і може привести до харчового отруєння з усіма неприємними наслідками – нудотою, діареєю, загальною слабкістю організму та ін.

Причина №2. Чай став популярний не тільки завдяки його смаковим якостям – напій з ферментованого чайного листя має тонізуючий ефект, антиоксидантні та протизапальні властивості. Готовий напій містить в собі цілий ряд корисних вітамінів і мікроелементів: вітаміни групи В і К, вітамін Р, С, калій, кальцій, дубильні речовини, катехіни та ін. Втім, чай втрачає їх вже через 2 години після заварювання. Тому вчорашній чай з тонізуючого напою дуже швидко перетворюється в просто живильне середовище для бактерій.

Причина №3. Крім своїх корисних властивостей чай, який залишили на наступний день, втрачає і свої смакові якості, або навпаки – набуває нові і далеко не завжди приємні. Готовий напій за добу може увібрати в себе запахи, які стоять в кімнаті, а укупі з мікроорганізмами, які плавають брасом у вашій чашці, це робить вчорашній чай шкідливим і абсолютно несмачним.

Тест на особистість: Виберіть предмет - і дізнайтесь, про що насправді мрієте!

неділя, 29 червень 2025, 7:44

У житті нас постійно оточують речі, які чомусь привертають нашу увагу. Але це не випадковість. Виявляється, предмети, які ми обираємо інтуїтивно, можуть розкрити наші приховані бажання, передають Патріоти України. Просто погляньте на зображення і чесн...

Яйця не стануть водянистими: Шеф-кухар назвав місце, де їх треба зберігати

неділя, 29 червень 2025, 7:15

Правильне зберігання яєць - ключ до їхньої свіжості, смаку й безпеки. Багато хто вважає, що яйця можна тримати на кухонній полиці або в дверцятах холодильника, але експерти попереджають: це одна з головних помилок, передають Патріоти України. Де зберіг...