Перетвориться на несмачну сіру масу: Помилки, яких не можна допускати при приготуванні гречки

Гречка з'являється на столі щотижня у 99% українців. Але одного разу це неймовірно ароматна, розсипчаста, смачна каша, а другого - дивна сіра маса. Ви здивуєтеся, але результат завжди залежить від цих двох дрібниць, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Іноді в поспіху дехто просто забуває, що варити гречку можна тільки в окропі. Тобто промивати, звісно ж, її треба в холодній, але потім заливати виключно гарячою. Інакше всі аромати й цукор підуть у воду і випаруються.

Використовувати для готування гречки завжди краще каструлі з товстим дном або чавунні казанки. Але навіть за таких умов її не можна тримати на вогні понад 25 хвилин, щоб крупа не стала прісною.

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...