Перевірений спосіб: Як обсмажити мойву без бризок олії та запаху

Досвідчені господині знайшли чудовий спосіб смаження мойви або будь-якої іншої дрібної риби на сковороді. При цьому способі немає бризок з олії, брудного посуду, при тому, що можна смажити рибу навіть без кришки. І навіть запах смаженої риби не такий яскравий..

Отже, готуємо смажену мойву у пергаментному папері. Риба добре зарум’янюється і виходить дуже смачною. Пропоную і вам скуштувати такий спосіб.

Приготування:

  1. Беремо мойву, добре промиваємо та просушуємо.
  2. У тарілку насипаємо 100 г борошна і щіпку солі.
  3. Обвалюємо мойву в солоному борошні з усіх боків.
  4. На дошці розстеляємо пергаментний папір для випікання. І змащуємо рослинною олією по всій площі.
  5. На одну половину паперу викладаємо по 6-7 рибок.
  6. Накриваємо другою половиною паперу. Краї щільно підвертаємо, щоб вийшов закритий конверт із рибкою всередині.
  7. Укладаю конверт із рибою в суху сковороду і смажемо так протягом 5-6 хвилин на невеликому вогні.
  8. Потім акуратно перевертаємо конверт на інший бік і смажемо ще 5 хвилин.
  9. Викладаємо пакет на тарілку або дошку та акуратно виймаю смажену рибку.

Так само обсмажую решту мойву.

І ніякого запаху та бризок по всій кухні. Обов’язково спробуйте такий спосіб. Мойва виходить дуже смачна.

Не ставте обігрівач у цих місцях - помилки, які можуть коштувати життя

середа, 22 жовтень 2025, 10:09

З початком холодів багато хто дістає обігрівачі, не підозрюючи, що неправильне їх розміщення може бути небезпечним. Рятувальники нагадують: побутові обігрівачі - одна з головних причин пожеж у зимовий період, передають Патріоти України. Це — найпоширен...

Три прості вправи, які знімають біль у спині - порада хірурга-ортопеда

середа, 22 жовтень 2025, 9:15

Біль у спині - одна з найпоширеніших проблем у світі. За даними ВООЗ, понад 600 мільйонів людей страждають від неї, і це - головна причина інвалідності. У Великій Британії вісім із десяти людей відчували біль у спині принаймні раз у житті, а в половини...