Перевірте себе! Чи зможе ваш орлиний зір побачити зображення на картинці - тест

Оптична ілюзія - жарт, який використовує наш мозок, щоб змусити нас повірити в те, що ми насправді бачимо щось, однак це не так. Цим ми і називаємо стереограми - 3D зображення-фантоми, які виникають на звичайній картинці, передають Патріоти України.

Щоб ви не потрапили у оптичну пастку, Тутка на тестах покаже вам принцип дії стереограм. До вашої уваги 18 картинок, де заховалися різні зображення. А в бонусі пояснимо, як легко вирізнити 3D картинки, якщо це поки для вас складно.

Як працюють стереограми

Як ми вже згадували, стереограми — це оптичні 3D-картинки, які ми бачимо своїм бінокулярним зором: коли ми дивимося на зображення, ліве та праве око сприймає його трошки по-різному. Далі інформація надсилається до мозку, він її обробляє і так формує 3D зображення. Стереограми так — це глибоке зображення там, де “глибини” немає взагалі.

1. Готові почати? Шукайте прихованого лева

2. Носорога

3. А зайчика можете побачити?

4. Тут заховався ведмідь

5. А отут — лисиця

6. Шукайте котика, який заховався

7. Чи зможете побачити тут фламінго?

8. Отут заховався верблюд

9. Добре, що оцей бик не може стрибнути на нас

10. Оце пес заховався! Нелегко знайти!

11. А можете знайти отут поросятко?

12. Нахабна мавпа заховалася отут

13. Чи знайдете вівцю на цій картинці?

14. Мила качечка ховається тут від нас

15. А тут — кінь

16. Бегемот

17. Отут знайдіть слона

18. Класно попрацювали! І останнє — знайдіть дельфіна!

Як знайти всі стереограми? Наші поради

Щоб побачити зображення на стереограмах, спеціальні окуляри не потрібні, а лише терплячість й винахідливість — і результат гарантовано. Якщо неозброєним оком розгледіти стереограми важко, для цього маємо цікаві поради:

  • Найперше треба не зосереджуватися на зображенні, щоб одночасно обома очима бачити одну проекцію.
  • Дивіться уважно в центр картинки, повільно наближайтеся до неї, поки зображене не набуде чітких обрисів.
  • Відведіть зображення від очей на 30 см, розслабтеся, поки зображення не стане нечітким і “подвійним”. Так очі блукатимуть по всій картинці та зненацька приховане зображення вирине перед очима. Дивіться на нього доти, поки його обриси не стануть чіткими.

У багатьох людей так і не вдається побачити всі зображення, як би довго вони не тренувалися. Це свідчить про проблеми з бінокулярним зором, як і інші офтальмологічні проблеми.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...