Перевірте себе! ТОП-5 кулінарних міфів, в які вірять лише недосвідчені господині

Серед безлічі кулінарних порад та хитрощів слід навчитися виділяти так звані міфи. Розповімо про п’ять найнеймовірніших небилиць, народжених недосвідченими кулінарами, передають Патріоти України.

Міф №1

Готові макарони необхідно обов’язково перед подачею промивати холодною водою. Якщо ви збираєтеся подавати макарони до столу відразу, то правильно покласти шматок масла. А ось коли макарони планується залишити на потім, то можна їх промити, після чого додати вершкове масло та перемішати.

Міф №2

Є думка, що солона вода закипає швидше. Для порівняння, прісна вода закипає після досягнення температури 100 градусів Цельсія, а солона при 99 – невелика різниця.

Міф №3

Куряча шкірка постачальник холестерину та інших шкідливих для здоров’я речовин. Але, як довели дослідники Гарвардського університету, цей продукт за корисністю можна порівняти з оливковою олією та горіхами.

Міф №4

Якщо з м’яса сочиться рожево-червоний сік – це обов’язково кров. Насправді йдеться про нешкідливий міоглобін або пігментований білок м’язової тканини. Тому можна без страху та забобонів вживати в їжу м’ясо середньої прожарки.

Міф №5

Овочі втрачають майже всі корисні речовини в результаті термічної обробки, у що вірять більшість веганів та вегетаріанців. Насправді вітамини А, D, Е, К практично не руйнуються при жарінні, варінні чи гасінні. Вітаміні групи В та вітамин С на 40% залишаються в овочах, а на 60% переходять у бульйон. Безповоротні втрати вітамина С становлять лише 10%.

Дуже смачно! Ледачі хачапурі з лаваша всього за 15 хвилин

четвер, 9 травень 2024, 11:07

Ліниві хачапурі з лавашу з начинкою з кислого сиру і твердого сиру – страва дуже оригінальна, яку можна як подати на сніданок, так і як закуску до келиха червоного вина. Готуються дуже легко, швидко (всього за 15 хвилин), а виходять надзвичайно смачним...

Секрет досвідчених господинь! Як приготувати смачні і пишні сирники, які не вбирають олію

четвер, 9 травень 2024, 10:15

Головний секрет смачних сирників – мінімум борошна і більше сиру. Так сирники не вбиратимуть багато олії під час смаження, не пригорятимуть, виходять пишними і збережуть виражений смак. Кухар розкрив ще кілька секретів смачних сирників: замість цілого ...