Перевірте себе! ТОП-5 міфів про фрукти, в які варто перестати вірити

Фрукти поживні та ситні, без сумніву. Вони популярні завдяки своїм численним перевагам для здоров'я.

Але існує багато міфів і хибних уявлень про їх споживання: від "уникайте їх, якщо ви діабетик" до "не їжте їх перед сном". Ми зібрали для вас п'ять головних фруктових міфів, в які варто перестати вірити.

Фрукти потрібно їсти протягом 6 годин після пробудження

Прийнято вважати, що оскільки наш метаболізм знижується близько полудня, вживання продуктів, багатих на цукор, таких як фрукти, сприяє підвищенню рівня цукру в крові, таким чином "активуючи" травну систему.

Але правда полягає в тому, що наша травна система здатна перетравлювати їжу в будь-який час, з фруктами чи без них. Тож, незалежно від часу доби, фрукти корисні для вашого здоров'я.

Не можна їсти фрукти перед сном

Деякі люди схильні вважати, що вживання фруктів перед сном може призвести до збільшення ваги, оскільки вони підвищують рівень цукру в крові. Але правда полягає в тому, що, як і в інший час доби, наше тіло продовжує спалювати жир і вночі. Отже, ви можете їсти фрукти в будь-який час, не турбуючись про те, що погладшаєте.

Не їжте фрукти, якщо у вас діабет

Це міф, що діабетикам не можна їсти фрукти, тому що вони "занадто солодкі". Це не так. Всупереч поширеній думці, фрукти не призводять до різкого підвищення рівня глюкози в крові, оскільки мають низький або середній глікемічний індекс.

Насправді, збалансоване споживання фруктів та овочів, оскільки вони багаті на вітаміни, мінерали та клітковину, може допомогти вам контролювати діабет.

Пити фруктовий сік так само корисно, як і їсти цілий фрукт

У порівнянні з соками, цілі фрукти містять більше клітковини та фітонутрієнтів. Крім того, фрукти низькокалорійні. Соки позбавлені фруктової шкірки, яка містить антиоксиданти, такі як флавоноїди, і фруктову м'якоть (основне джерело фруктової клітковини). Якщо цього недостатньо, фруктовий сік може також містити доданий цукор, барвники або консерванти, які є шкідливими для здоров'я. Тому уникайте соків і замість них вживайте цільні фрукти.

Можна їсти стільки фруктів, скільки хочеться

Багато людей вважають, що оскільки фрукти низькокалорійні, вони можуть їсти їх стільки, скільки захочуть. Але це не так. Оскільки фрукти містять прості цукри і достатню кількість калорій, вони можуть призвести до збільшення ваги, якщо їсти їх у надлишку. Пам'ятайте, що помірність - це ключ до успіху. Отже, їжте фрукти, але слідкуйте за порціями.

Смакота! Як засолити скумбрію за дві години без води та оцту

п’ятниця, 5 липень 2024, 14:12

Засолювання риби вважається справою клопіткою, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, як швидко засолити скумбрію. При цьому не потрібно використовувати воду чи оцет. Вам знадобиться лише кілька інгредієнтів. А солена скумбрія ...

Навіщо досвідчені господині посипають курку содою і тільки потім смажать

п’ятниця, 5 липень 2024, 12:12

Сода вирішує кілька проблем під час приготування курки, передають Патріоти України. Буває, що при смаженні продукт дуже швидко готується і пригоряє, а іноді ще й втрачає частину соку і стає дуже сухим. Вирішити проблему, як виявилося, справді просто за...