Перевірте себе! ТОП-5 способів зрозуміти, що ви звернули в житті не туди

Зазвичай зрозуміти, що життя рухається не в ту сторону на самому початку неправильного рішення важко. Але є деякі ознаки, які штовхають людину в те русло, де вона буде ставати все нещасніше і занурюватися в депресію, передають Патріоти України.

Вас оточують нелюбимі речі

Квартира завалена якимось мотлохом. У шафі висить одяг, в якому ви відчуваєте себе не комфортно або навпаки зручний, але не красивий. В черговий раз з ранку натягуєте перші-ліпші светр і джинси. П'єте чай або каву з некрасивої чашки. Ви любите чистоту і порядок, але чомусь в будинку завжди брудно.

Ваш будинок — це ваш храм. У якийсь момент ви вирішили, що купити перший-ліпший чайник або той, що дешевше, найпростіше. Але при цьому він отруйного кольору і пахне пластиком. Ніякої насолоди від ранкової кави тоді не буде. Ви оточили себе речами, на які неприємно дивитися.

Вам свекруха подарувала вазу, але вона негарна, і щоб не образити маму чоловіка, вазу ставите на видному місці. Цей предмет зможе знайти своє місце, не варто утримувати у себе те, що не приносити радості.

Ви відчуваєте постійну втому

Ви майже весь час втомлюєтеся. Після тривалої втоми здоров'я може прийти в занепад. Ви багато хворієте. А захворювання хронічного типу. Зрештою людина не зможе виконувати належним чином свої обов'язки. По всьому тілу, особливо в спині з'являються хворобливі відчуття — це затискачі.

Вам нічого не хочеться

Ви не пам'ятаєте, коли мріяли про щось. Французький психоаналітик Жак Лакан говорив, що рух лібідо (енергія бажання) обов'язково має знаходити розрядку. Адже, якщо бажаного не виходить досягти, то людина в результаті відчуває, як мінімум роздратування. Ситуації бувають різні, і виплеснути той же гнів буває дуже складно. Але затиснуту енергію можна сублімувати. Це спосіб виміщення пригнічених почуттів в прийнятному для людини варіанті. Наприклад, замість бажання вдарити, піти рубати дрова або відвідати спортзал.

Вас оточують неприємні люди

Вас оточують люди спілкування, з якими не приносить задоволення. Можливо, оточуючі самі нещасні або обрані вами друзі відображають ваш внутрішній стан зараз. Але підтримуючи зневіру і скарги на життя ще ніхто не ставав щасливим. Спробуйте міняти теми розмови в позитивне русло. Зовсім інакше йдуть справи з людьми, які тягнуть з вас всю енергію. Таких називають енергетичними вампірами. Ви постійно хочете виконувати їх доручення, але в підсумку відчуваєте спустошення. Іноді так трапляється, що це бувають рідні люди. Не варто псувати з ними відносини, але кількість спілкування постарайтеся знизити до мінімуму і покидайте їх суспільство до того, як відчуваєте втому і стали завантажені виконанням доручень. Допомога близьким, безсумнівно, повинна бути, але тільки якщо зрештою людина залишилася вдячна і знала, чого хотіла.

Алкоголь став необхідністю

Для того, щоб хоч якось розслабитися вам потрібно випити. Такий вихід, здається, простіше і є ілюзія, що людина тримає все під контролем. Але це прямий шлях до алкоголізму і залежності.

Займаючись нелюбимою справою, легко докотитися до алкоголізму поки не з'явилися крайні форми проблеми варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття і те, що відбувається навколо. Шукайте і розумійте, що дійсно важливо саме для вас. Можливо, ви просто боїтеся діяти рішуче і відкладаєте все на потім.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...