Лікарі розповіли, кому не можна ласувати соковитою і ароматною ягодою - полуницею, сезон якої набирає в Україні обертів. Полуниця, безумовно, містить багато потрібних нам вітамінів, мінералів, зокрема - вітамін С, фолієву кислоту і йод, але деяким людям слід від ласощів все ж відмовитися, передають Патріоти України.
Будьте обережні, якщо у вас алергія. При реакції на полуницю може почервоніти шкіра, виникнути свербіж, нудота, діарея, біль в животі, поколювання в роті і навіть набряк гортані.
Для дітей вживання ягоди також небезпечно алергічними проявами - може виникнути нежить, почервоніння очей і сльозоточивість, набряк горла. З цієї ж причини від полуниці слід відмовитися вагітним жінкам і годуючим мамам.
У разі проблем з шлунково-кишковим трактом, особливо, якщо у вас загострення - гастрит, виразкова хвороба шлунка або дванадцятипалої кишки - відмовтеся від вживання полуниці. Річ у тому, що в полуниці є щавлева і саліцилова кислота, що може дратувати слизову.
Також надмірне вживання продуктів з щавлевою кислотою може призвести до утворення каменів у нирках. Крім того, лікарі не радять їсти полуницю на голодний шлунок або відразу після основного приймання їжі, щоб уникнути проблем з травною системою.
Прості та швидкі рецепти допомагають протягом робочого тижня економити час на приготуванні їжі. Смачно нагодувати родину хоче кожна господиня. Завдяки кулінарним експериментам, з’явився рецепт капустяників. Як їх приготувати, читайте далі. З молодої ка...
Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом. Для приготування потрібно. Як готувати. Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в хол...