Перевірте себе у списку: Лікарі розповіли, кому категорично заборонено їсти полуницю

Лікарі розповіли, кому не можна ласувати соковитою і ароматною ягодою - полуницею, сезон якої набирає в Україні обертів. Полуниця, безумовно, містить багато потрібних нам вітамінів, мінералів, зокрема - вітамін С, фолієву кислоту і йод, але деяким людям слід від ласощів все ж відмовитися, передають Патріоти України.

Якщо ви алергік

Будьте обережні, якщо у вас алергія. При реакції на полуницю може почервоніти шкіра, виникнути свербіж, нудота, діарея, біль в животі, поколювання в роті і навіть набряк гортані.

Дітям, вагітним і годуючим мамам

Для дітей вживання ягоди також небезпечно алергічними проявами - може виникнути нежить, почервоніння очей і сльозоточивість, набряк горла. З цієї ж причини від полуниці слід відмовитися вагітним жінкам і годуючим мамам.

При проблемах з ШКТ і нирками

У разі проблем з шлунково-кишковим трактом, особливо, якщо у вас загострення - гастрит, виразкова хвороба шлунка або дванадцятипалої кишки - відмовтеся від вживання полуниці. Річ у тому, що в полуниці є щавлева і саліцилова кислота, що може дратувати слизову.

Також надмірне вживання продуктів з щавлевою кислотою може призвести до утворення каменів у нирках. Крім того, лікарі не радять їсти полуницю на голодний шлунок або відразу після основного приймання їжі, щоб уникнути проблем з травною системою.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...