Перевірте себе у списку: Вчені з'ясували, яка група крові збільшує ризик старечого недоумства

Вчені з'ясували, що люди з певною групою крові з віком більше ризикують отримати проблеми з пам'яттю, когнітивні порушення і деменцію - придбане недоумство. Про це йдеться в звіті дослідників American Academy of Neurology, зазначають Патріоти України.

Йдеться про найрідкіснішу групу крові - AB (IV). Так, в США всього у 4% населення такий тип крові. Але при цьому у людей четвертої групи на 82 відсотки частіше розвиваються проблеми з мисленням і пам'яттю, які можуть призвести до деменції, ніж у людей з іншими групами крові.

У дослідженні, яке проводилося більше трьох років, взяло участь 30 тисяч осіб. Як з'ясувалося, у людей з IV групою крові більш високий середній рівень фактора VIII (білка, який допомагає крові згортатися). А високий рівень цього білка пов'язаний з більш високим ризиком когнітивних порушень і деменції.

Також вчені підкреслили, що корекція способу життя має дуже важливу роль для попередження розвитку деменції. Зокрема, кілька досліджень показали, що такі фактори, як високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину і діабет, збільшують ризик когнітивних порушень і деменції.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...