Перевірте свій зір! Чи зможете ви знайти на цьому знімку чотири снігових барси

Цей рідкісний знімок демонструє чотирьох дитинчат сніжного барса, які загоряють на скелях у монгольських горах - але чи зможете ви їх побачити, передають Патріоти України.

Неймовірне дійство зняла команда WWF (Всесвітній фонд дикої природи), яка змогла виявити маленьких леопардів, поки їхня мати була на полюванні.

Дитинчат, які змогли добре замаскуватися серед каменів, виявили пастухи, що співпрацюють зі Світовим фондом дикої природи в Монголії, який вивчає і захищає від зникнення велике котяче сімейство.

Фотограф, дослідник і гід дикої природи Отгонбаяр Баатаргал зміг зняти чотирьох малюків, які мило відпочивали після трапези разом з їх «матір'ю-героїнею».

За словами експертів WWF в Монголії, для сніжних барсів така кількість дитинчат в одному місці — досить рідкісне явище.

«Гора, де ми виявили чотирьох дитинчат, знаходиться за декілька сотень миль від кордону Монголії з Росією, — розповів один із членів команди. — Чотирьох дитинчат спостерігали з безпечної відстані, коли вони гралися, спали та потягувались під сонцем, поки їх мати була на полюванні».

Варто відзначити, що це всього другий в країні підтверджений випадок за останні роки, де разом помітили 4 кошенят сніжного барса — попередній випадок був зафіксований у 2016 році.

Цей різновид котячих, що мешкає на гірських хребтах від Афганістану до Монголії та західного Китаю, вважається «вразливим» через браконьєрство.

У дикій природі налічується всього близько 10 тисяч зрілих особин, при цьому їх кількість постійно скорочується.

А ви змогли знайти всіх малят? Ні? Тоді швидше дивіться, де розташувалася дітвора!


Це варто знати! Що робити, щоб картопля на деруни не темніла

субота, 20 квітень 2024, 10:14

Господині знають, що картопля після нарізання чи натирання має властивість темніти. Якщо ви готуєте деруни, то я одна хитрість, що й колір збереже і страву зробить набагато ніжнішою, передають Патріоти України. Деруни після смаження матимуть світлий в...

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...