Персики, шоколад та навіть мед - список продуктів, які не можна зберігати в холодильнику

Холодильник - незамінний в кожному домі, але багато зберігає в ньому продукти, які не потребують цього. Вони будуть тільки псуватися від впливу холоду, передають Патріоти України.

Банани

Поза холодильником банани краще зберігають поживні речовини, низькі температури уповільнюють процес дозрівання цих фруктів.

Цибуля

Полежавши деякий час в холодильнику, ріпчаста цибуля зрештою стане м'якою, а гірше того – запліснявіє. Однією з причин, по якій не рекомендується зберігати неочищену цибулю в поліетиленових пакетах в холодильнику є той факт, що для тривалого зберігання йому необхідне повітря.

Що ж стосується очищеного лука, навпаки-краще зберігати його в контейнерах все в тому ж холодильнику.

Мед

Зберігання меду в холодильнику безглуздо, так як це натуральний продукт і, якщо він знаходиться в щільно закручується банку, то простоїть вічність. При низьких температурах мед швидше зацукровується і стає дуже твердим. Після цього просто так ложечку меду в чай ви не покладете.

Шоколад

Шоколад рекомендується поміщати в холодильник в тому випадку, якщо він розтанув, щоб він прийняв колишню форму. Але якщо плитка не тане при кімнатній температурі, то в цьому нема потреби.

Оцет

Оцет - це свого роду приправа, і як більшість з них не потребує низьких температур. Все через що містяться в оцті кислотних речовин. До складу оцтів, трохи більше вибагливих до кімнатної температури, входять зелень, часник, цибуля. Якщо ви сумніваєтеся, чи ставити пляшечку з оцтом в холодильник, просто прочитайте склад продукту.

Також експерти не радять зберігати в холодному місці спеції, арахісове масло, авокадо, який краще порізати на дрібні шматочки, горіхи і сухофрукти, а також заправку для салатів, персики, м'яту, петрушку, кріп і базилік.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...