Перці в меду з базиліком: Легка та смачна закуска від судді "МастерШефу" (відео)

​Якщо ви любите солодкі перці та шукаєте, як приготувати просту, але оригінальну закуску до основної страви або фуршету, новий рецепт від Тетяни Литвинової для вас.

Суддя кулінарного проекту "МастерШеф" розповіла, як прикрасити стіл перцями в меду з базиліком. Крім того, що закуска оригінальна, смачна та легко готується, вона замінить вам сезонну консервацію, для приготування якої потрібно значно більше часу, зазначають Патріоти України.

Отже, для приготування перців в меду нам знадобляться наступні інгредієнти: перець солодкий (3-4 шт), мед (1 ст. ложка), часник (1 зубчик), олія оливкова (2 ст. ложки), сіль (1ч. ложка), лимонний сік (2 ст. ложка). За бажанням сир фета (100 г), базилік (2-3 гілочки).

Для приготування візьміть підготовлені перці (перці на мангалі, в духовці та очищені від шкірочки). Потім зробіть заправку: візьміть мед (або цукор у разі алергії на мед), додайте лимонний сік, оливкову олію та сіль. Збийте все блендером.

Для перців з сиром фета зробіть з перцю однакові красиві смужки і відправте в маринад, перемішайте. Дайте настоятися мінімум 30 хв. Потім візьміть шматочок фети з базиліком та закрутіть, як рол. Перець з сиром фета готовий!

Для ще одного варіанту закуски візьміть перець і додайте кінзу. Закуска буде чудовою з в'яленим м'ясом або сиром з пліснявою.

Візьміть перець з кінзою, наріжте гречаний або пшеничний багет. Візьміть крем-сир, масло або будь-яку іншу намазку, намажте багет. Викладайте перці на багет з намазкою. Прикрасити можна мікрогріном люцерни. Смачного!

Доступні всім! Кардіолог назвав фрукти та ягоди, які сприятливо впливають на кров’яний тиск

четвер, 25 квітень 2024, 8:45

Фрукти є цінним джерелом поживних речовин, важливих для здоров’я серця, таких як клітковина, калій і антиоксиданти, передають Патріоти України. Якщо у вас виявлено високий кров’яний тиск, кардіолог Девід Сабгір, доктор медичних наук, радить включати до...

Варто включити в раціон! Фітнес-тренерка назвала головні продукти для схуднення

четвер, 25 квітень 2024, 8:24

Фітнес-тренерка Аніта Луценко розповіла УНІАН, які продукти варто вживати щодня, аби схуднути та втриматися у меншій вазі. Вона підкреслила важливість сезонних овочів, передають Патріоти України. Як зазначила експертка, кожного сезону є безліч овочів, ...