
Звична на столі багатьох з нас зелень - ароматна петрушка, як виявилося, не настільки проста. Лікарі кажуть, що рослина через підвищений вміст вітаміну К, може впливати на згортання крові, збільшуючи ризик розвитку тромбозу в десятки разів.
Кому потрібно бути обережніше з петрушкою, чим вона корисна при помірному вживанні, і як впливає на чоловіків розповів лікар-імунолог Андрій Продеус, зазначають Патріоти України.
Любителям зелені потрібно бути обережніше, особливо якщо у вас є серцево-судинні захворювання, або ж ризик розвитку таких.
Доктор каже, що ризик тромбозу петрушка може збільшувати до 20 разів. Справа в тому, що в 100 грамах петрушки міститься 20 добових доз вітаміну К, що впливає на згортання крові.
Не слід зловживати петрушкою людям у віці, якщо у вас є варикоз, інші хвороби судин, ви ведете сидячий спосіб життя.
У зелені петрушки, а особливо в насінні багато ефірних олій, що містять потенційно отруйний апіол. Однак зазначені в рецептах кількості петрушки не становлять небезпеки. Тільки при надмірному споживанні зелень може чинити токсичний вплив.
Через це з петрушкою (особливо з насінням) потрібно бути обережніше: вагітним, так як плоди петрушки можуть стати причиною тонусу матку, людям із захворюваннями нирок, шлунково-кишкового тракту.
Рослина багата різними макроелементами і вітамінами, а також клітковиною. У ній в три рази більше вітаміну С, ніж в апельсинах, а заліза - в два рази більше, ніж в шпинаті.
Вітамін К в помірних дозах сприяє зміцненню кісткової тканини, а також обмежує пошкодження нейронів в головному мозку.
Вітамін А допомагає запобігти захворюванням очей, наприклад, катаракті.
Також зелень допомагає моторній функції шлунково-кишкового тракту, контролює рівень холестерину в крові, має сечогінний ефект.
Високочутливі люди (ВЧЛ) відчувають емоції глибше, ніж інші. Їхня нервова система більш ніжна, і вони інтенсивніше реагують на зовнішні подразники, передають Патріоти України. Підвищена чутливість — це не вада чи розлад, а риса, з якою людина народжуєт...
Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...