Петрушка може зруйнувати здоров'я: Але й відмовлятись від неї не слід, особливо чоловікам. Лікар дав пояснення

Петрушка може зруйнувати ваше здоров'я: кому не можна їсти цю зелень

Звична на столі багатьох з нас зелень - ароматна петрушка, як виявилося, не настільки проста. Лікарі кажуть, що рослина через підвищений вміст вітаміну К, може впливати на згортання крові, збільшуючи ризик розвитку тромбозу в десятки разів.

Кому потрібно бути обережніше з петрушкою, чим вона корисна при помірному вживанні, і як впливає на чоловіків розповів лікар-імунолог Андрій Продеус, зазначають Патріоти України.

Любителям зелені потрібно бути обережніше, особливо якщо у вас є серцево-судинні захворювання, або ж ризик розвитку таких.

Доктор каже, що ризик тромбозу петрушка може збільшувати до 20 разів. Справа в тому, що в 100 грамах петрушки міститься 20 добових доз вітаміну К, що впливає на згортання крові.

Не слід зловживати петрушкою людям у віці, якщо у вас є варикоз, інші хвороби судин, ви ведете сидячий спосіб життя.

У зелені петрушки, а особливо в насінні багато ефірних олій, що містять потенційно отруйний апіол. Однак зазначені в рецептах кількості петрушки не становлять небезпеки. Тільки при надмірному споживанні зелень може чинити токсичний вплив.

Через це з петрушкою (особливо з насінням) потрібно бути обережніше: вагітним, так як плоди петрушки можуть стати причиною тонусу матку, людям із захворюваннями нирок, шлунково-кишкового тракту.

При помірному вживанні, ця зелень дуже корисна, особливо - для чоловіків

Рослина багата різними макроелементами і вітамінами, а також клітковиною. У ній в три рази більше вітаміну С, ніж в апельсинах, а заліза - в два рази більше, ніж в шпинаті.

Вітамін К в помірних дозах сприяє зміцненню кісткової тканини, а також обмежує пошкодження нейронів в головному мозку.

Вітамін А допомагає запобігти захворюванням очей, наприклад, катаракті.

Також зелень допомагає моторній функції шлунково-кишкового тракту, контролює рівень холестерину в крові, має сечогінний ефект.


Дуже смачно! Як зробити вишуканий соус до шашлику

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:10

Зробити соус такий, як подають у шашличних, просто. Навіть якщо у вас є тільки звичайний кетчуп домашній, передають Патріоти України. Для цього треба взяти 1 білу цибулину, поріжте дрібно та змішайте з кетчуп. Також обов’язково варто додати свіжу зелен...

Це така смакота! Картопля фарширована - дуже простий рецепт

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:09

Якщо ви обожнюєте картоплю з оселедцем, то цю страву обов’язково варто приготувати. І на буденний стіл, і гостям подати підійде, передають Патріоти України. На 4 порції необхідні такі продукти:. Картоплю краще брати одного розміру, рівненьку. Її потріб...