Пʼять причин чому iPhone 15 Pro Max - перший професійний смартфон Apple

З 2019 року в лінійці Apple постійно присутні моделі Pro. Однак до 2023 року ексклюзивні можливості пристроїв були вельми спірними і не завжди відповідали вимогам професіоналів. Але все змінилося з появою iPhone 15 Pro Max. Розповідаємо про п'ять функцій, які роблять гаджет професійним інструментом.

Підтримка запису відео у форматі ProRes LOG

Головною "фішкою" Айфон 15 Pro Max стала підтримка запису відео у форматі ProRes LOG. Це дає змогу знімати відеоролики з набагато більшим динамічним діапазоном порівняно зі стандартним режимом зйомки.

Що це дає на практиці:

  • З'являється більше можливостей для постобробки та кольорокорекції відзнятого матеріалу. LOG зберігає більше деталей у світлих і темних ділянках кадру. Це дає змогу на етапі монтажу "діставати" потрібні деталі, змінювати колір і контрастність без втрати якості.
  • LOG усуває характерну для відео з iPhone надмірну різкість і "цифрову" чіткість зображення. Запис у логарифмічному профілі дає більш м'яке і плавне зображення, близьке до кінематографічного. Це істотно розширює можливості при створенні відеоконтенту.

Також iPhone 15 Pro Max підтримує запис LOG в 4K з частотою 60 кадрів за секунду. Це важливий параметр для зйомки динамічних сюжетів.

Розʼєм USB-C

Ще одним важливим нововведенням у Про-моделях став сучасний роз'єм USB-C замість застарілого Lightning. Це не тільки зручно з точки зору універсального зарядного і кабелю для синхронізації. Головна перевага - роз'єм дає змогу досягти швидкості дротового передавання даних до 10 Гбіт/с, що дає змогу під'єднувати зовнішні SSD і записувати ролики безпосередньо на знімний накопичувач, минаючи обмеження пам'яті самого смартфона.

Кнопка «Action»

Інженери Apple оснастили iPhone 15 Pro Max клавішею "Дія", яка також робить цю модель більш "просунутою". Це дає змогу налаштувати швидкий запуск потрібної функції або програми.

Найзручніше призначити Action на моментальний перехід у режим відеозйомки, щоб не витрачати час на пошук потрібного режиму в меню камери. Така настроюваність серйозно розширює можливості смартфона як професійного інструменту.

Покращена продуктивність

Що стосується технічної начинки, в iPhone 15 Pro Max використовується новітній процесор Apple A17 Pro, виконаний за 3-нм техпроцесом. Його продуктивність на 20% вища порівняно з чипом попереднього покоління.

Також збільшено обсяг оперативної пам'яті до 8 ГБ. Це серйозно прискорює роботу додатків, покращує багатозадачність і дає змогу легше працювати з об'ємними файлами. Завдяки цим поліпшенням 15 Про Макс краще справляється з вимогливими завданнями - відеомонтажем, ретушуванням фото, роботою в графічних редакторах.

Камера з 5-кратним оптичним зумом

Вперше за історію Apple в моделі iPhone з'явився об'єктив із фокусною відстанню 120 мм. Це дає змогу якісно знімати віддалені об'єкти, не вдаючись до цифрового зуму та втрати деталізації. Така система камер ідеально підходить для фотозйомки на природі, спортивних заходів, створення панорам і зйомки архітектури.

iPhone 15 Pro Max пропонує саме той набір функцій, який потрібен для професійної фото- та відеозйомки на мобільному пристрої. Це перший смартфон Apple, який по праву можна назвати професійним рішенням для творців цифрового контенту. Купити гаджет за вигідною ціною можна в інтернет-магазині estore.ua.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...