Під силу кожному: Як швидко та ефективно в домашніх умовах очистити силіконовий чохол для телефону

Мобільний телефон супроводжує людину всюди: під час роботи, навчання, прогулянок, навіть у ліжку. І така незамінна річ, як чохол для телефону, регулярно піддається впливу ультрафіолету, брудниться і припадає пилом, передають Патріоти України.

Зрозуміло, як і самому гаджету, чохлу потрібне регулярне чищення. Розкажемо, як швидко в домашніх умовах очистити силіконовий чохол, який має неприємну особливість — вбирати бруд і тьмяніти (жовтіти). Ключове слово — швидко.

Рідке мило

Невеликі забруднення з чохла можна видалити за допомогою рідкого мила. Вибирайте будь-який засіб, наявний вдома.

Кілька крапель мила розводять в теплій воді, ретельно перемішують до утворення піни. Тепер необхідно намилити і "спінити" чохол за допомогою м'якої губки або звичайної зубної щітки. Коли виріб буде повністю покрито шаром піни, його потрібно помістити в ємність з розчином і дати ще відлежатися. Після цього поліруючими рухами зняти розчин і рідину з поверхні, промити і висушити виріб. Якщо регулярно промивати чохол мильним розчином, він прослужить довше.

Сода харчова

Сода, як відомо, допомагає позбутися від безлічі забруднень, і її часто використовують в побуті. З її допомогою можна оновити зношений силіконовий чохол. Якщо попередній спосіб лише видалив бруд, то сода прибере жовтизну.

Перед тим як братися за соду, необхідно промити силікон в мильному розчині (як в способі вище), потім взяти щітку і нанести на поверхню чохла соду. Потерти, видаляючи жовті плями. Змити водою. Побачите, чохол буде як новенький!

Зубна паста

Один з найдоступніших способів очистити чохол — за допомогою зубної пасти. Відбілююча, фруктова, дитяча — не важливо!

Для нанесення пасти краще використовувати щітку з м'якою щетиною. Спочатку чохол потрібно змочити у воді, потім рівномірно розподілити по ньому пасту, уклавши щільним шаром. Змити через 3-10 хвилин під струменем холодної води, не чекаючи висихання, потім висушити і використовувати як раніше. Результат чистки помітний відразу: жовтий наліт на чохлі видалений, бруду немає.

Рідина для зняття лаку

Повернути прозорому силіконовому чохлу колишню "свіжість" допоможе рідина для зняття лаку. Впевнені, вона знайдеться в кожному будинку! Однак важливо вибрати засіб, що не містить ацетон, адже силікон — матеріал делікатний, може і зіпсуватися.

Використовувати рідину для зняття лаку дуже просто: нанести невелику її кількість на ватний тампон і протерти потьмянілі місця на чохлі. Обполоснути водою, висушити, повернути на законне місце. Готово!

Спирт

За допомогою спирту з силіконового чохла видаляють сліди від чорнила, фломастера, сильний бруд. Для очищення підійде технічний або медичний спирт, в деяких випадках — звичайна горілка або спиртові серветки для оптики.

Якщо використовується рідина, невелику її кількість наносять на ватний диск або ватяну паличку, очищають брудні місця. Це один з найпростіших і оперативних способів.

Лимонний сік

Свіжий лимонний сік — відмінний відбілюючий засіб. Щоб освіжити пожовклий силіконовий чохол, на нього потрібно нанести лимонний сік (достатню кількість) або кислоту, потерти щіткою або губкою. Потім залишити виріб на 10-15 хвилин і змити чистою водою. Прямо на ваших очах виріб поверне свій колишній колір, дивовижна метаморфоза!

Ось такі прості і дієві способи дозволяють в короткі терміни (відзначимо ще раз, що головне — швидкість) відчистити силіконовий чохол для мобільного телефону. У домашніх умовах зробити це може кожен.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...