Підготовка до зими: ТОП-7 способів утеплити будинок та платити за опалення менш

В Україні триває підготовка до складного опалювального сезону 2022-2023. У "Київтеплоенерго" розповіли, як мешканці можуть підвищити енергоефективність багатоквартирного будинку та тим самим зменшити рахунки за опалення. Ці поради особливо знадобляться тим будинкам, в яких є ОСББ, передають Патріоти України.

7 способів збільшити енергоефективність багатоквартирного будинку

Встановіть індивідуальний тепловий пункт

Це автоматизована модульна установка, яка передає теплову енергію від зовнішніх тепломереж (котельні) в систему опалення, гарячого водопостачання та вентиляції житлового будинку.

Встановіть лічильники на тепло

За наявності технічної можливості, встановіть індивідуальний прилад обліку теплової енергії, який дає можливість здійснювати розрахунки за фактично спожиту теплову енергію.

Замініть вікна та двері

Встановіть вікна з подвійним або потрійним заскленням, які у кілька разів зменшують втрати тепла. Необхідно також підвищити теплоізоляцію вхідних дверей, утеплити низ, верх та бічні стики між дверима і стіною.

Модернізуйте інженерні мережі

Замініть сталеві трубопроводи на поліпропіленові, запірну арматуру на стояках та вводах, трубопроводи системи водовідведення та ізоляції трубопроводів.

Модернізуйте освітлення

Замініть звичайні лампочки на енергозберігаючі, встановити на поверхах лампи з датчиком руху, встановіть багатозонний електролічильник.

Відремонтуйте та утепліть дах

Утеплення горища у багатоквартирному будинку дає можливість знизити тепловтрати до 5% і більше. Використовують такі матеріали: напилюваний пінополіуретан та кам’яна вата. На ці матеріали поширюється дія державної програми з компенсації їх вартості.

Утепліть фасади

Рекомендується проведення комплексного утеплення будинку, що знизить негативний ефект від холоду та допоможе уникнути появи вологи та плісняви на стінах.

Творить дива! Вчені назвали найкорисніший продукт харчування

субота, 27 квітень 2024, 12:30

Дослідники з Університету Вільяма Патерсона в Нью-Джерсі зробили частину роботи за нас. Аналізуючи харчову цінність десятків продуктів і їхній вміст 17 основних поживних речовин, включно з клітковиною, вітаміном С, кальцієм, залізом і білком, вони вияв...

Лише спробуйте! Цей продукт зробить каву неймовірно смачною

субота, 27 квітень 2024, 12:28

Що додати до кави, щоб повністю розкрити й посилити смак цього неймовірного напою, передають Патріоти України. Жоден ранок не обходиться без кави, яка бадьорить, дає силу та піднімає настрій на цілий день. А щоб напій був насиченішим та ароматнішим, мо...