"Підійде до будь-якого гарніру": Качка в пряній паніровці з імбирним соусом від ведучої "Ревізора"

Ведуча Ревізора Юлія Панкова поділилася рецептом качки з апельсинами, грейпфрутом, паприкою та імбирним соусом. Патріоти України пропонують і вам його спробувати.

«Люблю, щоб серед традиційних страв було ще щось пікантне, - каже ведуча. - До речі, запечена птиця завжди гармонійно поєднується з усіма улюбленими салатами, вареничками та голубцями».

Рецепт запеченої качки

Інгредієнти:

  • 4 шт. - апельсинів
  • 1 шт. - рожевого грейпфрута
  • 2 шт. - лимонів
  • ціла качка
  • 6 ст. л. - паприки
  • 100 мл - оливкового масла
  • 100 г - імбиру
  • 50 г - вершкового масла
  • 4 шт. - зубчиків часнику
  • 1 шт. - червоної цибулі
  • 50 г - кінзи
  • 100 мл - бренді
  • 2 ст. л. - цукру
  • сіль за смаком

Приготування:

1. Качку очистіть від нутрощів і зайвого жиру, який завжди в неї під черевцем. Натріть птицю сіллю. Змішайте оливкову олію з паприкою. Змастіть цією сумішшю качину тушку.

2. У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло та злегка, до напівпрозорості обсмажте в ньому дрібно нарізану червону цибулю, потім додайте дрібно нарізаний часник, помішуючи, смажте овочі до появи яскравого часникового запаху. Коли він з'явиться, додайте в сковорідку цукор, тертий імбир, бренді та часточки лимонів, апельсинів і грейпфрута, максимально ретельно очищені від гірких плівок.

3. Тушкуйте все на повільному вогні десять хвилин, час від часу помішуйте. Потім додайте дрібно порізану петрушку та зніміть з вогню.

4. Гущею з соусу наповніть черево качки. Рідкий соус залиште, він ще стане в нагоді. А змащену пастою з паприки й оливковою олією птицю відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години. Перевірте готовність качки, проткнувши їй стегно. Сік повинен бути прозорим, без залишків крові. Якщо все в порядку - виймайте птицю з духовки.

5. Подавайте качку з імбирно-цитрусовим соусом.

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...