
Ведуча Ревізора Юлія Панкова поділилася рецептом качки з апельсинами, грейпфрутом, паприкою та імбирним соусом. Патріоти України пропонують і вам його спробувати.
«Люблю, щоб серед традиційних страв було ще щось пікантне, - каже ведуча. - До речі, запечена птиця завжди гармонійно поєднується з усіма улюбленими салатами, вареничками та голубцями».
Інгредієнти:
Приготування:
1. Качку очистіть від нутрощів і зайвого жиру, який завжди в неї під черевцем. Натріть птицю сіллю. Змішайте оливкову олію з паприкою. Змастіть цією сумішшю качину тушку.
2. У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло та злегка, до напівпрозорості обсмажте в ньому дрібно нарізану червону цибулю, потім додайте дрібно нарізаний часник, помішуючи, смажте овочі до появи яскравого часникового запаху. Коли він з'явиться, додайте в сковорідку цукор, тертий імбир, бренді та часточки лимонів, апельсинів і грейпфрута, максимально ретельно очищені від гірких плівок.
3. Тушкуйте все на повільному вогні десять хвилин, час від часу помішуйте. Потім додайте дрібно порізану петрушку та зніміть з вогню.
4. Гущею з соусу наповніть черево качки. Рідкий соус залиште, він ще стане в нагоді. А змащену пастою з паприки й оливковою олією птицю відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години. Перевірте готовність качки, проткнувши їй стегно. Сік повинен бути прозорим, без залишків крові. Якщо все в порядку - виймайте птицю з духовки.
5. Подавайте качку з імбирно-цитрусовим соусом.
Наш спосіб життя значною мірою впливає на здоров’я серця. Деякі звички здаються безпечними, але насправді повільно руйнують серцево-судинну систему, передають Патріоти України. 1. Недостатній сон Хронічне недосипання підвищує ризик високого тиску, ожи...
Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...