"Підійде до будь-якого гарніру": Качка в пряній паніровці з імбирним соусом від ведучої "Ревізора"

Ведуча Ревізора Юлія Панкова поділилася рецептом качки з апельсинами, грейпфрутом, паприкою та імбирним соусом. Патріоти України пропонують і вам його спробувати.

«Люблю, щоб серед традиційних страв було ще щось пікантне, - каже ведуча. - До речі, запечена птиця завжди гармонійно поєднується з усіма улюбленими салатами, вареничками та голубцями».

Рецепт запеченої качки

Інгредієнти:

  • 4 шт. - апельсинів
  • 1 шт. - рожевого грейпфрута
  • 2 шт. - лимонів
  • ціла качка
  • 6 ст. л. - паприки
  • 100 мл - оливкового масла
  • 100 г - імбиру
  • 50 г - вершкового масла
  • 4 шт. - зубчиків часнику
  • 1 шт. - червоної цибулі
  • 50 г - кінзи
  • 100 мл - бренді
  • 2 ст. л. - цукру
  • сіль за смаком

Приготування:

1. Качку очистіть від нутрощів і зайвого жиру, який завжди в неї під черевцем. Натріть птицю сіллю. Змішайте оливкову олію з паприкою. Змастіть цією сумішшю качину тушку.

2. У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло та злегка, до напівпрозорості обсмажте в ньому дрібно нарізану червону цибулю, потім додайте дрібно нарізаний часник, помішуючи, смажте овочі до появи яскравого часникового запаху. Коли він з'явиться, додайте в сковорідку цукор, тертий імбир, бренді та часточки лимонів, апельсинів і грейпфрута, максимально ретельно очищені від гірких плівок.

3. Тушкуйте все на повільному вогні десять хвилин, час від часу помішуйте. Потім додайте дрібно порізану петрушку та зніміть з вогню.

4. Гущею з соусу наповніть черево качки. Рідкий соус залиште, він ще стане в нагоді. А змащену пастою з паприки й оливковою олією птицю відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години. Перевірте готовність качки, проткнувши їй стегно. Сік повинен бути прозорим, без залишків крові. Якщо все в порядку - виймайте птицю з духовки.

5. Подавайте качку з імбирно-цитрусовим соусом.

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...

Закуска від якої неможливо відірватися! Баклажани по-корейськи

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:15

Страва має пікантний і вишуканий смак, який сподобається навіть найвибагливішим гурманам, передають Патріоти України. Складові:. 1. Спочатку баклажани нарізають соломкою. Овочі солять, а потім перемішують. Залишають постояти на 15 хвилин. 2. У цей час ...