Підходить не усім: Вчені назвали один з найкорисніших продуктів для мозку

Лактоза підтримує мозок в хорошому стані.

Експерти назвали продукт, який значно спрощує розумову діяльність. Відкриття зробили американські вчені з Медичного центру Університету Канзасу, повідомляють Патріоти України із посиланням на Cursorinfo.

Вони встановили, що одним з найбільш корисних продуктів для мозку є молоко - завдяки молочним вуглеводам поліпшується його функціонування, а лактоза підтримує мозок в хорошому стані, впевнені експерти.
Вчені провели дослідження за участю 44 випробовуваних, яких попросили пити яблучний сік, молоко і воду. Паралельно учасники експерименту повинні були виконувати різні завдання. В результаті група, де вживали молоко, краще справлялася з тестами, які вимагають розумового напруження.

Молоко допомагає людині задовольняти потреби мозку в поживних речовинах - у тих, хто вживає по три порції молочних продуктів в день, рівень антиоксидантів приблизно на 30% вище, ніж у тих, хто споживає менше половини порції, резюмували експерти.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...