Відомий шеф-кухар та кулінарний експерт Євген Клопотенко розповів, як приготувати пісний десерт - шарлотку. На смак страва виходить ніжною та ароматною, передають Патріоти України.
"Зазвичай шарлотку готують з білого хліба із заварним кремом та пюре з фруктів. Але ж ви знаєте, що я завжди прагну спростити вам життя. Тому вигадав простіший рецепт. Він пісний, тому ми не будемо використовувати яйця та вершкове масло для змащування форми. Натомість я додав до тіста соняшникову олію, це зробило его більш еластичним", - сказав Клопотенко.
Інгредієнти:
Приготування:
У великій мисці змішати воду, ванільний цукор, сіль та цукор. Додати цедру одного апельсина. Вичавити сік цитрусового, знадобиться приблизно 100 мл. Краще не використовувати більшу кількість соку, інакше тісто може вийти рідким.
Влити олію. Всипати борошно і розпушувач. Перемішати тісто вінчиком. Яблука очистити від шкірки й нарізати невеликими кубиками. Додати шматочки яблук у тісто й обережно перемішати, щоб тісто повністю огорнуло фрукти.
На дно форми для запікання викласти пергамент, змастити соняшниковою олією і присипати борошном. Перекласти тісто з яблуками в форму для запікання і рівномірно розподілити лопаткою.Запікати пісну шарлотку 40 хвилин за температури 180 градусів.
Чимало водіїв стикалися з ситуацією, коли ключі від авто залишилися замкненими всередині. Фахівці закликали не розбивати вікно, натомість є декілька кращих способів. Про це пише АВТОПІЛОТ, передають Патріоти України. 1. Перевірте всі двері. Насамперед,...
Старі рушники справді поглинають вологу краще, ніж нові – і це не відчуття, а науковий факт. Вони позбавляються заводських покриттів, їхні волокна розпушуються, і з часом тканина "працює" так, як і має, передають Патріоти України. Проте важливо не допу...