Що
може бути смачнішим за домашнє морозиво? Цей чудовий десерт, який
приготований з натурального молока, не містить шкідливих добавок. Кожен
може приготувати своє улюблене морозиво - цитрусове або шоколадне,
карамельне або ягідне, бананове або м'ятне, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Ці
сніжні ласощі всупереч стійким легендам вигадали зовсім не ескімоси.
Морозиво з'явилося у Стародавньому Китаї у якості частування для
представників вищої знаті, а точні пропорції фруктових соків і льоду,
які містяться у його складі, зберігалися у найсуворішому секреті. Зараз немає нічого простішого, ніж зробити морозиво за домашніх умов.
Лимонна фантазія
Освіжаючий
смак лимонного морозива пом'якшується ніжністю вершків, і у результаті
виходить гармонійне поєднання м'якості та пікантної гостроти. Таке
морозиво ніколи не набридне, але потрібно пам'ятати про його підвищену
калорійність і не зловживати цим чудовим крижаним делікатесом.
Інгредієнти
молоко — 300 мл;
вершки 33% — 300 мл;
цукор — 100 гр;
жовтки — 3 шт;
сік лимона — 80 гр;
цедра лимона 20 гр.
Приготування
Закип'ятити
молоко і дати йому охолонути, яєчні жовтки відокремити від білків, а
від лимона відокремити цедру та вичавити сік, додавши цукор.
У солодку лимонну суміш влити молоко, додати жовтки, нагріти до кипіння і кип'ятити 4-5 хвилин, постійно помішуючи.
Збити вершки і з'єднати їх з охолодженою молочно-лимонною сумішшю.
Вилити
у форму, поставити у морозильну камеру, через годину дістати і
перемішати віночком або збити міксером, поставити заморожуватися.
Ще через годину перемішування повторити і залишити у морозильнику до повної готовності ще на 6 годин.
Декілька хитрощів, щоб морозиво вийшло дійсно чудовим:
Спочатку
потрібно перемішувати суміш, що нагрівається, поки майбутнє морозиво не
загусне. На етапі заморожування також потрібно періодично діставати з
морозильної камери морозиво, що застигає, і ретельно його розмішувати,
щоб кристалики льоду не змерзалися у один крижаний конгломерат.
Для
отримання різнобарвного морозива не потрібні штучні барвники. Добре
підійдуть рослинні компоненти з яскравим забарвленням. Помаранчевого
кольору можна домогтися за допомогою морквяного і апельсинового соку,
для отримання рожевого відтінку додають сік вишні та малини, а
фіолетовий колір вийде з ягід чорниці і лохини. Приємного коричневого
або бежевого відтінку можна домогтися додаванням какао-порошку або кави,
а яскраве зелене морозиво можна зробити з сиропу м'яти і тархуну.
Солодкість
морозива можна регулювати кількістю цукру, а можна у якості
підсолоджувачів використовувати мед, сироп і порошок або концентрат
стевії. Додаванням банана можна зробити морозиво більш густим, для
яскравості аромату використовують цедру і ваніль, а хрусткі шматочки
печива або обсмажених горішків зроблять однорідну текстуру набагато
цікавішою.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...