Що
може бути смачнішим за домашнє морозиво? Цей чудовий десерт, який
приготований з натурального молока, не містить шкідливих добавок. Кожен
може приготувати своє улюблене морозиво - цитрусове або шоколадне,
карамельне або ягідне, бананове або м'ятне, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Ці
сніжні ласощі всупереч стійким легендам вигадали зовсім не ескімоси.
Морозиво з'явилося у Стародавньому Китаї у якості частування для
представників вищої знаті, а точні пропорції фруктових соків і льоду,
які містяться у його складі, зберігалися у найсуворішому секреті. Зараз немає нічого простішого, ніж зробити морозиво за домашніх умов.
Лимонна фантазія
Освіжаючий
смак лимонного морозива пом'якшується ніжністю вершків, і у результаті
виходить гармонійне поєднання м'якості та пікантної гостроти. Таке
морозиво ніколи не набридне, але потрібно пам'ятати про його підвищену
калорійність і не зловживати цим чудовим крижаним делікатесом.
Інгредієнти
молоко — 300 мл;
вершки 33% — 300 мл;
цукор — 100 гр;
жовтки — 3 шт;
сік лимона — 80 гр;
цедра лимона 20 гр.
Приготування
Закип'ятити
молоко і дати йому охолонути, яєчні жовтки відокремити від білків, а
від лимона відокремити цедру та вичавити сік, додавши цукор.
У солодку лимонну суміш влити молоко, додати жовтки, нагріти до кипіння і кип'ятити 4-5 хвилин, постійно помішуючи.
Збити вершки і з'єднати їх з охолодженою молочно-лимонною сумішшю.
Вилити
у форму, поставити у морозильну камеру, через годину дістати і
перемішати віночком або збити міксером, поставити заморожуватися.
Ще через годину перемішування повторити і залишити у морозильнику до повної готовності ще на 6 годин.
Декілька хитрощів, щоб морозиво вийшло дійсно чудовим:
Спочатку
потрібно перемішувати суміш, що нагрівається, поки майбутнє морозиво не
загусне. На етапі заморожування також потрібно періодично діставати з
морозильної камери морозиво, що застигає, і ретельно його розмішувати,
щоб кристалики льоду не змерзалися у один крижаний конгломерат.
Для
отримання різнобарвного морозива не потрібні штучні барвники. Добре
підійдуть рослинні компоненти з яскравим забарвленням. Помаранчевого
кольору можна домогтися за допомогою морквяного і апельсинового соку,
для отримання рожевого відтінку додають сік вишні та малини, а
фіолетовий колір вийде з ягід чорниці і лохини. Приємного коричневого
або бежевого відтінку можна домогтися додаванням какао-порошку або кави,
а яскраве зелене морозиво можна зробити з сиропу м'яти і тархуну.
Солодкість
морозива можна регулювати кількістю цукру, а можна у якості
підсолоджувачів використовувати мед, сироп і порошок або концентрат
стевії. Додаванням банана можна зробити морозиво більш густим, для
яскравості аромату використовують цедру і ваніль, а хрусткі шматочки
печива або обсмажених горішків зроблять однорідну текстуру набагато
цікавішою.
Деякі відходи можуть не лише засмітити каналізацію, а й зіпсувати насоси та фільтраційне обладнання. І мова не лише про унітаз, а й про раковину на кухні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фарба. Фарба містить шкідливі хімічні речовини, я...
Жінки у бажанні стати привабливими для чоловіків сідають на дієти, роблять купу косметичних процедур і намагаються досягти параметрів моделей. Однак насправді, чоловіків приваблюють зовсім інші жінки, передають Патріоти України з посиланням на дослідже...