Підкорить своїм смаком всіх: Ніжне, ароматне і дуже м'яке солоне сало, яке готується всього за 15 хвилин

Як ви ставитеся до натурального продукту? Думаємо, що позитивно. Тому сьогодні будемо готувати солоне сало за 15 хвилин. Виходить воно чудовим: ніжним, ароматним і дуже смачним. Перед подачею на стіл наріжте його тонкими скибочками: і ніхто не відмовиться від дивовижної закуски, передають Патріоти України.

Пряні трави і ароматні горошини перцю додадуть продукту надзвичайний смак і запах. М'яке сало зі шматочком чорного хліба або гарніром з запеченої картоплі — це класика кулінарного жанру, перевірена століттями. Ну що, йдемо готувати?

Необхідні інгредієнти:

  • 2 кг свинячої грудинки.

Маринад:

  • два літри води (на 1 кг сала 1 літр води);
  • чотири столові ложки (з невеликою гіркою) солі;
  • 6 лаврових листочків;
  • одна чайна ложка меленого чорного перцю;
  • 30 горошин запашного і чорного перцю;
  • одна чайна ложка приправи каррі;
  • одна чайна ложка хмелі-сунелі;
  • дві головки часнику.

Як приготувати солоне сало за 15 хвилин:

  1. Для засолювання беремо обов'язково свіже сало з гарними м'ясними прошарками: грудинку.
  2. Сало добре промиваємо, очищаємо шкірку і нарізаємо на порційні шматочки.
  3. Порада. При купівлі грудинки скористайтесь ножем: якщо він легко входить в шматочок, можете сміливо брати.
  4. Займемося маринадом. Наливаємо в каструльку воду, додаємо в неї сіль (з розрахунку дві столові ложки з гіркою солі на 1 літр води), лаврові листочки, чорний мелений перець, горошини.
  5. Ставимо каструлю на плиту і відразу викладаємо в маринад сало (не треба чекати, поки вода закипить). Накриваємо кришкою і даємо вмісту закипіти.
  6. Потім знімаємо пінку, накриваємо сало тарілкою, щоб воно все занурилося в маринад. Варимо 15-20 хвилин: все залежить від того, наскільки жорстке у вас сало.
  7. Через цей час вогонь вимикаємо, а в маринад викладаємо зубчики часнику, порізані на тонкі пластинки. Додаємо карі, хмелі-сунелі.
  8. Відправляємо сало в маринаді в холодне місце на 12 годин, а потім можна і пробу знімати.

Солоне сало, на приготування якого у нас пішло всього 15 хвилин, подаємо на стіл зі шматочком житнього хліба і гарніром з відвареної картоплі. Не забудьте тільки нарізати закуску тоненькими скибочками: і тоді від охочих поласувати відбою не буде. Приємного всім апетиту.

Джерело: UkrMedia

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...