Підкорить всіх: Буженина в гірчично-часниковому маринаді - пружна зовні і дуже соковита всередині

Буженина в гірчично-часниковому маринаді - відмінна м'ясна закуска на будь-яке свято, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок — 1,2 кг.;
  • вода -1 л.;
  • сіль — 2 ст. л;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • чорний перець горошком — 8 шт.;
  • запашний перець — 8 шт.;
  • гвоздика — 5 шт.;
  • лавровий лист — 6 шт.;
  • часник — 3 зуб.;
  • гірчиця — 2 ст. л.

Приготування:

  1. Приготування буженини почнемо з приготування розсолу. Для цього в каструлю виллємо воду і закип'ятимо її. У киплячу воду додамо сіль, цукор, всі спеції, кип'ятимо 5 хвилин все разом і даємо розсолу повністю охолонути.
  2. У остиглий розсіл занурюємо м'ясо і залишаємо його в холодильнику просолюватися на добу. Після дістаємо м'ясо, витираємо його паперовими рушниками.
  3. Готуємо маринад для м'яса. Для цього з'єднуємо гірчицю, пропущений через прес часник і трохи солі, все добре перемішуємо. Натираємо м'ясо маринадом і залишаємо маринуватися на 2 години.
  4. Промариноване м'ясо загортаємо у 2 шари фольги і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів. М'ясо готується 60 — 70 хвилин, потім розкриваємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин.

Буженина в гірчично-часниковому маринаді готова! Страва смачна як в гарячому, так і в холодному вигляді, має незвичайний гостро-пряний смак. Більш докладний рецепт приготування дивіться на відео. Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Варто знати! Що їсти на ніч, щоб не було набряків

п’ятниця, 18 квітень 2025, 23:10

Проте за словами нутриціологині Катерини Крупкіної, яку нещодавно запросила на інтерв’ю Марічка Падалко для свого YouTube-каналу, важливо не те, коли саме ми їмо, а що обираємо на вечерю. Набряки вранці — це наслідок затримки рідини в організмі, яка на...

Дачникам на замітку! Чим не можна підживлювати кущі малини

п’ятниця, 18 квітень 2025, 17:50

Малина – рослина досить чутлива до умов, у яких її вирощують. Від складу ґрунту та рівня зволоженості залежить, наскільки великими та смачними будуть ягоди, передають Патріоти України. А на склад ґрунту, звісно, впливають добрива, якими ви підживлюєте ...