Підлива до гарніру здивує феєричним смаком та ароматом: Чим її загустити, якщо немає борошна

Соуси та підливи доповнюють, збагачують та підсилюють смак головної страви. Вони також збільшують поживну цінність гарніру. Багато господинь використовують борошно, щоб загустити підливу, проте іноді може виникнути ситуація, коли борошно закінчується, а візит до магазину не є можливим, передають Патріоти України.

І це не проблема, адже є дуже багато варіантів, як загустити підливу, залишивши її при цьому малокалорійною. Главред розповідає, чим можна загустити підливу, якщо немає борошна.

Буквально на кожній кухні знайдуться альтернативні інгредієнти, які можна використовувати замість борошна під час приготування підливи. До прикладу, щоб загустити підливу, можна використовувати крохмаль, попередньо розведений у воді. Загущення підливи крохмалем є вдалим варіантом, оскільки він не затвердіє у тарілці та не змінить колір м'ясної підливи.

Також можна додати до підливи вершки. Особливо, якщо ви готуєте овочеву підливу. Така підлива матиме ніжний вершковий смак, який усіх просто захопить. Проте зауважте, що вершки мають бути якнайбільшої жирності. Тільки тоді ваша підлива загусне. Тому купуйте вершки, жирність яких більша 30%.

Якщо готується підлива для м'яса, найкращим варіантом для її загущення буде відварена картопля. Для цього необхідно розтолочи одну зварену картоплину у пюре та додати її до підливи.

Також можна використати манку для загущення підливи. Проте тут важливо не переборщити. Додавайте манку в міру, оскільки вона може перетворити вашу підливу на кашу. Як варіант, можна використати панірувальні сухарі, які будуть діяти як борошно. Проте їх потрібно додавати в останні хвилини приготування.

Тест на особистість: Виберіть предмет - і дізнайтесь, про що насправді мрієте!

неділя, 29 червень 2025, 7:44

У житті нас постійно оточують речі, які чомусь привертають нашу увагу. Але це не випадковість. Виявляється, предмети, які ми обираємо інтуїтивно, можуть розкрити наші приховані бажання, передають Патріоти України. Просто погляньте на зображення і чесн...

Яйця не стануть водянистими: Шеф-кухар назвав місце, де їх треба зберігати

неділя, 29 червень 2025, 7:15

Правильне зберігання яєць - ключ до їхньої свіжості, смаку й безпеки. Багато хто вважає, що яйця можна тримати на кухонній полиці або в дверцятах холодильника, але експерти попереджають: це одна з головних помилок, передають Патріоти України. Де зберіг...