Осінь - час теплого і м'якого кашеміру, будь то головний убір, кепка або светр. Головне при покупці - обрати дійсно якісний виріб, а не підробку, тоді ваш кашемір прослужить довго. Український дизайнер Андре Тан у своєму Instagram розкрив головні секрети найм'якшого і такого приємного матеріалу, передають Патріоти України.
Багато хто впевнений, що кашемір - це шерсть. Але це не так. Кашемір і шерсть отримують від різних видів тварин. Шерсть - це волосяний покрив овець, і його збривають. Кашемір - це підшерсток, пух, який вичісують тільки з кіз, що мешкають в далекій Монголії.
Кашемір є в 8 разів теплішим за вовну, бо складається з найтонших ворсинок, порожнистих всередині. Через їх повітряний захист матеріал і є таким зігріваючим.
Чому один кашеміровий светр коштує 2 тисячі, а інший - 50? Все залежить від якості і навіть ваги виробу. У масмаркеті йдуть більш тонкі і товсті ворсинки, також в виріб можуть додавати синтетичний пух, який навіть не вказується в складі.
Якщо ви хочете дійсно якісний виріб, який прослужить вам довгий час, то я вас засмутю: на дотик від підробки його не відрізнити. Тож обирайте перевірені бренди.
Кашемір - матеріал примхливий, за ним потрібно вміти доглядати. Кашемірові вироби потрібно прати спеціальним шампунем. Як варіант - дитячий шампунь з ополіскувачем. Звичайно, краще робити це вручну і при температурі не більше 30 градусів. Найпоширеніша помилка - сушити виріб в підвішеному стані. Так воно розтягнеться і піде в смітник. Краще розкласти його на горизонтальній поверхні.
Хто вам взагалі це сказав? Речі з тонкого кашеміру підійдуть навіть для літнього вечора. Повірте, немає нічого приємнішого, ніж укутатися кашеміровою накидкою восени в офісі.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...