Осінь - час теплого і м'якого кашеміру, будь то головний убір, кепка або светр. Головне при покупці - обрати дійсно якісний виріб, а не підробку, тоді ваш кашемір прослужить довго. Український дизайнер Андре Тан у своєму Instagram розкрив головні секрети найм'якшого і такого приємного матеріалу, передають Патріоти України.
Багато хто впевнений, що кашемір - це шерсть. Але це не так. Кашемір і шерсть отримують від різних видів тварин. Шерсть - це волосяний покрив овець, і його збривають. Кашемір - це підшерсток, пух, який вичісують тільки з кіз, що мешкають в далекій Монголії.
Кашемір є в 8 разів теплішим за вовну, бо складається з найтонших ворсинок, порожнистих всередині. Через їх повітряний захист матеріал і є таким зігріваючим.
Чому один кашеміровий светр коштує 2 тисячі, а інший - 50? Все залежить від якості і навіть ваги виробу. У масмаркеті йдуть більш тонкі і товсті ворсинки, також в виріб можуть додавати синтетичний пух, який навіть не вказується в складі.
Якщо ви хочете дійсно якісний виріб, який прослужить вам довгий час, то я вас засмутю: на дотик від підробки його не відрізнити. Тож обирайте перевірені бренди.
Кашемір - матеріал примхливий, за ним потрібно вміти доглядати. Кашемірові вироби потрібно прати спеціальним шампунем. Як варіант - дитячий шампунь з ополіскувачем. Звичайно, краще робити це вручну і при температурі не більше 30 градусів. Найпоширеніша помилка - сушити виріб в підвішеному стані. Так воно розтягнеться і піде в смітник. Краще розкласти його на горизонтальній поверхні.
Хто вам взагалі це сказав? Речі з тонкого кашеміру підійдуть навіть для літнього вечора. Повірте, немає нічого приємнішого, ніж укутатися кашеміровою накидкою восени в офісі.
Чи помічали ви, що з кожним пранням улюблені речі втрачають яскравість і блякнуть? Не поспішайте оновлювати гардероб - допомогти може простий домашній спосіб, який ще наші бабусі і мами використовували для збереження кольорів тканин, передають Патріоти...
Китайські вчені виявили потенційно небезпечний зв'язок між аспартамом - популярним штучним підсолоджувачем - і гліобластомою, найагресивнішою формою первинного раку мозку. Про це йдеться у статті, опублікованій у Scientific Reports, передають Патріоти ...