Пікантне і дуже ароматне м'ясо по-грузинськи: Покроковий рецепт

Пропонуємо запекти в духовці м'ясо по-грузинськи, яке за смаком дуже схоже на шашлик, передають Патріоти України.

Завдяки маринаду з соком лимона, страва виходить м'якою і соковитою. Свіжі трави і спеції наділяють її апетитним ароматом, а мед — приємною солодкою ноткою.

Рекомендуємо використовувати в якості прянощів хмелі-сунелі, але ви можете вибрати будь-які інші спеції на свій смак.

Інгредієнти:

  • свинина — 1 кг
  • приправа "хмелі-сунелі" — 2 ст. л.
  • сіль — 1 ч. л.
  • сметана — 4 ст. л.
  • мед — 1 ст. л.
  • лимон — 0,5 шт.
  • кінза — 1 пуч.

Приготування:

  1. М'ясо миємо, обсушуємо і ріжемо порційними шматками, можна, як на шашлик. Кінзу дрібно поріжемо. З половини лимона видавимо сік.
  2. Беремо ємність для маринування, для цього цілком підійде миска, і відправляємо туди всі інгредієнти, крім сметани.
  3. Добре все перемішуємо руками, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник маринуватися на 2-3 години.
  4. У мариноване м'ясо додаємо сметану і добре перемішуємо.
  5. М'ясо перекладаємо в форму для випічки і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 1 годину.

Смачне, ніжне і дуже ароматне м'ясо по-грузинськи готове! Більш докладний процес приготування дивіться на відео.

Смачного!

Це може здивувати! Які речі нам ніколи не сняться і чому так

вівторок, 18 листопад 2025, 9:37

Сни це унікальна територія нашої підсвідомості, де логіка та реальність відступають перед фантазією, інстинктами та емоціями. Хоча вони можуть виглядати надзвичайно реалістичними, насправді їхній зміст суттєво відрізняється від світу наяву, передають ...

Рослини, які працюють як природні осушувачі - вони справді поглинають вологу

вівторок, 18 листопад 2025, 9:14

Якщо у квартирі надто волого, деякі кімнатні рослини можуть допомогти. Вони вловлюють воду з повітря і таким чином зменшують ризик появи цвілі, одночасно прикрашаючи інтер’єр, передають Патріоти України. Садівник Девід Домоні пояснює: рослини поглинают...