Пілот розкрив золоте правило, яке може врятувати життя пасажира в надзвичайній ситуації

Колишній пілот Ганс Маст, який зараз працює туристичним агентом, розкрив своє золоте правило польоту, яке, на його думку, може врятувати життя пасажира у випадку надзвичайної ситуації в літаку, передають Патріоти України.

Маст радить пасажирам завжди вивчати навколишнє середовище в літаку перед зльотом. Зокрема, варто вивчити, де знаходиться найближчий аварійний вихід, а також скласти подумки "карту", як туди дістатися в разі аварійної ситуації, пише Daily Mail.

"Як тільки я сідаю в літак, я завжди звертаю увагу на найближчий аварійний вихід, рахуючи кількість рядів сидінь між моїм місцем розташування і цим виходом", – поділився своїм досвідом експерт.

Маст пояснив, що часто не ігнорований етап підрахунку рядів неймовірно важливий, якщо кабіна наповниться димом і видимість погіршиться. Крім того, якщо видимість буде обмежена, пасажири можуть шукати кольорові вогні вздовж проходу, які вказують, де знаходиться вихід.

При цьому пілоти і бортпровідники рекомендують пасажирам знайти найближчий аварійний вихід відразу ж при посадці, не чекаючи, поки стюардеси почнуть демонстрацію правил безпеки. Адже хоч це і малоймовірно, пілоту може знадобитися ініціювати евакуацію ще до такої демонстрації.

До слова, за результататм дослідження, проведеного в 2008 році Грінвічським університетом, пасажири, що сидять найближче до аварійних виходів, мають більше шансів вижити в разі аварії, тому що вони можуть евакуюватися швидше, ніж ті, хто сидить далі.

Водночас, експерти не радять бронювати місця в аварійному ряду пасажирам, які фізично не в змозі відкрити двері літака.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...