Пілот розкрив золоте правило, яке може врятувати життя пасажира в надзвичайній ситуації

Колишній пілот Ганс Маст, який зараз працює туристичним агентом, розкрив своє золоте правило польоту, яке, на його думку, може врятувати життя пасажира у випадку надзвичайної ситуації в літаку, передають Патріоти України.

Маст радить пасажирам завжди вивчати навколишнє середовище в літаку перед зльотом. Зокрема, варто вивчити, де знаходиться найближчий аварійний вихід, а також скласти подумки "карту", як туди дістатися в разі аварійної ситуації, пише Daily Mail.

"Як тільки я сідаю в літак, я завжди звертаю увагу на найближчий аварійний вихід, рахуючи кількість рядів сидінь між моїм місцем розташування і цим виходом", – поділився своїм досвідом експерт.

Маст пояснив, що часто не ігнорований етап підрахунку рядів неймовірно важливий, якщо кабіна наповниться димом і видимість погіршиться. Крім того, якщо видимість буде обмежена, пасажири можуть шукати кольорові вогні вздовж проходу, які вказують, де знаходиться вихід.

При цьому пілоти і бортпровідники рекомендують пасажирам знайти найближчий аварійний вихід відразу ж при посадці, не чекаючи, поки стюардеси почнуть демонстрацію правил безпеки. Адже хоч це і малоймовірно, пілоту може знадобитися ініціювати евакуацію ще до такої демонстрації.

До слова, за результататм дослідження, проведеного в 2008 році Грінвічським університетом, пасажири, що сидять найближче до аварійних виходів, мають більше шансів вижити в разі аварії, тому що вони можуть евакуюватися швидше, ніж ті, хто сидить далі.

Водночас, експерти не радять бронювати місця в аварійному ряду пасажирам, які фізично не в змозі відкрити двері літака.

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...