Просто смакота! Пісочне печиво з дитинства. Таке тісто готували наші мами і бабусі

Дуже багато хто пам’ятає це печиво зі свого дитинства. На жаль, рецепт не у всіх сім’ях зберігся до наших днів, передають Патріоти України

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове, 130 г;
  • цукор, половина склянки;
  • майонез, 3 ст.л;
  • жовток, 1 шт;
  • борошно, близько 320 г;
  • сіль дрібка;
  • ванілін за смаком;
  • розпушувач або сода, 1\2 ч.л.

Процес приготування печива

  1. Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукром, сіллю і ваніліном. Перемішуємо.
  2. Додаємо жовток і майонез, вимішуємо до однорідності.
  3. Всипаємо просіяне борошно частинами, розпушувач або соду (погашену оцтом або лимонним соком).
  4. Вимішуємо тісто – маса повинна бути м’якою і не липкою.
  5. Накриваємо тісто і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
  6. Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини і скачуємо кожну в ковбаску.
  7. Ріжемо ковбаски на порційні шматочки і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.
  8. Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин до золотистого кольору. Але дивіться по своїй духовці.

Остигле печиво посипаємо цукровою пудрою. У тісто ви можете додати цедру лимона або подрібнені горіхи, тоді печиво виходить з різними смаками і ароматами.

Чому собака лиже вам обличчя - відповідь ветеринара здивує

вівторок, 14 жовтень 2025, 5:40

Собаки - наші вірні супутники тисячоліттями. Хоча ми добре знаємо їхні звички, деякі з них досі можуть нас здивувати. Ветеринар Дорота Сумінська пояснює, чому собаки лижуть обличчя людини, передають Патріоти України. Собача звичка облизывати обличчя по...

Наслідки можуть жахнути! Які прилади не можна підключати до подовжувача

вівторок, 14 жовтень 2025, 0:30

Побутові зручності часто починаються з подовжувача, особливо коли розеток у кімнаті бракує. Проте саме цей "помічник" може стати причиною серйозної пожежі, якщо використовувати його неправильно, передають Патріоти України. Електрики наголошують: не всі...