Пісочні кошички з заварним кремом та фруктами - ідеальний десерт для домашнього чаювання

Пісочні кошички з заварним кремом і ягодами або фруктами стануть прикрасою будь-якого столу (включаючи навіть королівський), особливо на свята або вихідні дні, коли за столом збирається вся родина, передають Патріоти України.

Також «фруктовий кошик» легко скрасить сніданок в похмурий осінній день, надавши гарного настрою перед заняттями або роботою. Тим більше, що і приготування десерту не займає багато часу, пише Telegram-ресурс Десертоманія.

Для приготування ласощів (з розрахунку 20−30 штук) вам знадобляться:
  • 175 грамів холодного вершкового масла (його потрібно нарізати шматочками)
  • 2−3 яєчних жовтки
  • 1 чайна ложка меду
  • 60 грамів цукрової пудри
  • 1 щіпка солі
  • ½ чайної ложки ванільного екстракту
  • цедра ½ апельсина і цедра ½ лимона
  • 250 грамів борошна
Крем:
  • 375 грамів молока
  • 125 грамів вершків 33%
  • 175 грамів цукру
  • 6 яєчних жовтків
  • 35 грамів борошна
  • 1 стручок ванілі
Для прикрашання:
  • фрукти або ягоди
  • м'ята
  • цукрова пудра
Приготування кошиків:
  • в чашу міксера помістити інгредієнти для тіста, крім борошна. Змішати до гладкої маси, потім додати борошно і перемішати, до поєднання компонентів в один шар;
  • обернути тісто в поліетиленову плівку і поставити в холодильник на 1 годину;
  • гофровані металеві форми для кексів змастити м'яким вершковим маслом;
  • розігріти духовку до 180 градусів;
  • охолоджене тісто розкачати до товщини 4 мм на посипаній борошном поверхні;
  • вирізати з тіста кола, помістити в форми і проколоти дно тіста виделкою;
  • поставити в попередньо розігріту духовку і випікати приблизно 14 хвилин до золотистого кольору;
  • дістати з духовки і повністю охолодити.
Приготування крему:
  • помістити в каструлю молоко і вершки. Нагріти на середньому вогні майже до кипіння (суміш повинна бути дуже теплою — гарячої, але не киплячою, коли на поверхні починає формуватися тонка плівка);
  • в чистій мисці збити яєчні жовтки з цукром, потім додати борошно і знову перемішати. В кінці додати ванільні зерна і перемішати;
  • в миску з яєчними жовтками поступово додати гаряче молоко і вершки, швидко збиваючи вінчиком. Масу вилити назад в каструлю і нагріти на середньому вогні, помішуючи постійно, поки маса не загусне і не почне кипіти (цей процес займає близько 15 хвилин). Знизити вогонь до мінімуму і готувати протягом приблизно 30 секунд на повільному вогні;
  • готовий крем перелити в миску і швидко охолодити (наприклад, помістити в каструлю з холодною водою з льодом, перемішуючи постійно щоб не утворилася шкірка на поверхні). Після охолодження помістити крем в холодильник.

Кошики, які охололи, заповнити кремом. Прикрасити фруктами за смаком, м'ятою і перед подачею на стіл посипати цукровою пудрою. Зберігати в холодильнику.

Один з них викликає залежність! ТОП-5 шкідливих інгредієнтів у шоколаді

неділя, 11 травень 2025, 12:05

Шоколад - улюблений десерт мільйонів, спокуса, перед якою важко встояти. Експерти попереджають - деякі інгредієнти, що містяться у складі шоколаду, можуть бути не лише шкідливими для здоров'я, а й викликати справжню залежність. Про які складові шоколад...

Не дайте себе обдурити! Перекупник назвав ідеальний пробіг для купівлі вживаного автомобіля

неділя, 11 травень 2025, 11:35

Знавці авторинку, які раніше назвали шість найпоширеніших помилок при купівлі вживаної автівки, назвали характерний пробіг для машини, яку варто купувати на вторинці, передають Патріоти України. Профільне видання mashyna.com.ua поспілкувалося із досвід...