Піца на листковому тісті - смачніше тільки в Італії

Приготувати домашню піцу можна буквально за 10 хвилин. На листковому тісті цей знаменитий пиріг італійської кухні виходить дивно смачним, передають Патріоти України.

Домашня піца на листковому тісті: рецепт

  • 1 упаковка листкового прісного тіста
  • 50 г ковбаси, шинки або відвареного м'яса
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 100 г сиру моцарелла
  • 60 г твердого сиру
  • 3 гілочки зеленого лука
  • 8 оливок
  • 2 ч. л. оливкової олії
  • 1 пучок свіжої зелені
  • Приправи за смаком

Спосіб приготування:

Листкове тісто розморозьте, потім розкачайте в тонкий коржик. Укладіть на змащене оливковою олією деко.

Томатну пасту розведіть водою до густоти сметани, додайте сіль і улюблені спеції за смаком. Змастіть отриманим соусом основу для піци.

Сир моцарелу наріжте тонкими пластинками і розкладіть по тісту. Потім розподіліть нарізану соломкою ковбасу або інші м'ясні вироби. Посипте м'ясний шар дрібно нарізаною зеленою цибулею, розкладіть цілі оливки. Зверху присипте тертим твердим сиром. Збризніть оливковою олією.

Запікайте домашню піцу на листковому тісті в розігрітій духовці (потрібну температуру і час приготування дивіться на упаковці від тіста). Готову піцу посипте подрібненою свіжою зеленню, розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Все просто! Натуральний метод, з яким чайник блищатиме як новий

п’ятниця, 21 листопад 2025, 13:09

Хоча харчова сода та оцет є найчастіше рекомендованими методами видалення накипу з чайника, не всім подобається їхній інтенсивний запах і необхідність ретельного промивання. Однак є інший, не менш ефективний і повністю натуральний метод, який зробить в...

А ви це знали? Який наповнювач ковдри справді забезпечує солодкий сон

п’ятниця, 21 листопад 2025, 12:45

Вибір наповнювача безпосередньо впливає на якість сну. Одні матеріали перегрівають, інші викликають алергію, треті погано зберігають тепло, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Традиційно еталоном вважається натуральний пух. Він легкий, тепл...