Піца "Пікантна" за півгодини: Рецепт тіста на кефірі і смачної начинки

Якщо ви любите піцу так само, як італійці, то ви обов'язково повинні спробувати приготувати тісто для неї на кефірі. Пікантності готовому блюду додасть смачна начинка, передають Патріоти України.

Піца на кефірі «Пікантна»

Для тіста:

  • 250 мл кефіру
  • 1,5 склянки пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. соди
  • 0,5 ч. л. солі

Для начинки:

  • 200 г шинки
  • 2 свіжих помідора
  • 2 курячих яйця
  • 1 червона цибулина
  • 200 г твердого сиру
  • 100 мл майонезу
  • 50 мл кетчупу

Спосіб приготування:

Всі інгредієнти для тіста, крім соди, змішайте в глибокій мисці. Вимішуйте, поки не вийде однорідна маса, потім всипте соду і замісіть тісто. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану. Форму для випічки застеліть фольгою, вилийте тісто і рівномірно розподіліть по всьому листу.

Запікайте основу для піци в духовці 10 хвилин при 200 градусах. В цей час можна приготувати начинку. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками. Помідори і шинку наріжте тонкими пластинками. Цибулю – тонкими півкільцями. Сир натріть на дрібній тертці.

Вийміть деко з духовки, змастіть його кетчупом. Викладіть помідори, полийте майонезом, посипте подрібненою цибулею і ще раз змастіть кетчупом.

Далі покладіть шинку, потім яйця. Трохи полийте майонезом і кетчупом. Посипте половиною тертого сиру. Знову поставте форму в духовку, запікайте 30 – 40 хвилин при температурі 180 градусів. За 10 хвилин до готовності посипте піцу сиром, що залишився. Готуйте до розплавлення сиру. Приємного апетиту!

Народні прикмети на 1 листопада: Дуже вдала дата для весілля і вінчання. Хто цього дня буде марнотратним - перестануть водитися гроші

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 19:34

Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...

Ви точно це їли! Названо найнебезпечніші види м'яса, від яких потрібно відмовитися

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 17:50

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...