Пюре, як у ресторані - секрет кремової ідеальної текстури

Картопляне пюре - класика домашньої кухні, але не завжди воно виходить пишним, кремовим і без грудочок. Шеф-кухарі поділилися простими хитрощами, які зроблять ваше пюре ідеальним, передають Патріоти України.

1. Вибір картоплі

Для пюре краще брати картоплю з високим вмістом крохмалю — сорт «Альба» або «Ратте». Вона робить пюре ніжним і повітряним.

2. Правильне варіння

  • Варіть картоплю цілком, з шкіркою, у підсоленій воді, щоб вона не набрала зайвої води.
  • Починайте відраховувати час після закипання води.
  • Після варіння злийте воду, а картоплю трохи підсушіть на плиті, щоб випарувався зайвий крохмаль.

3. Ідеальне товчення

  • Використовуйте толкушку або картопляний прес, але не блендер — він перетворює пюре на клейку масу.
  • Додавайте масло кімнатної температури, потім поступово вливайте тепле молоко або вершки.

4. Секрет кремової текстури

  • Невелика дрібка сирого яєчного жовтка зробить пюре ніжнішим.
  • Додайте щіпку мускатного горіха або трохи часникового порошку для аромату.

5. Подавання

Подавайте пюре теплим, прикрасивши шматочком вершкового масла або свіжою зеленню.

Бережіться! Оновлення Windows 11 спричинило збій у "Диспетчері завдань"

понеділок, 3 листопад 2025, 12:54

Користувачі повідомляють про серйозну помилку після встановлення останнього оновлення KB5067036. Про це пишуть The Verge та Windows Ltest, передають Патріоти України. Як повідомляють користувачі Reddit і журналіст The Verge Том Воррен, після оновлення ...

Все просто! Як відбілити пластик, що пожовтів

понеділок, 3 листопад 2025, 12:45

Згодом пластикові елементи, такі як підвіконня, віконні рами чи корпус холодильника, жовтіють, втрачаючи свій естетичний вигляд. На щастя, цю проблему можна вирішити без застосування їдких хімікатів. Звичайні народні засоби допоможуть відбілити пластик...