Пюре, як у ресторані - секрет кремової ідеальної текстури

Картопляне пюре - класика домашньої кухні, але не завжди воно виходить пишним, кремовим і без грудочок. Шеф-кухарі поділилися простими хитрощами, які зроблять ваше пюре ідеальним, передають Патріоти України.

1. Вибір картоплі

Для пюре краще брати картоплю з високим вмістом крохмалю — сорт «Альба» або «Ратте». Вона робить пюре ніжним і повітряним.

2. Правильне варіння

  • Варіть картоплю цілком, з шкіркою, у підсоленій воді, щоб вона не набрала зайвої води.
  • Починайте відраховувати час після закипання води.
  • Після варіння злийте воду, а картоплю трохи підсушіть на плиті, щоб випарувався зайвий крохмаль.

3. Ідеальне товчення

  • Використовуйте толкушку або картопляний прес, але не блендер — він перетворює пюре на клейку масу.
  • Додавайте масло кімнатної температури, потім поступово вливайте тепле молоко або вершки.

4. Секрет кремової текстури

  • Невелика дрібка сирого яєчного жовтка зробить пюре ніжнішим.
  • Додайте щіпку мускатного горіха або трохи часникового порошку для аромату.

5. Подавання

Подавайте пюре теплим, прикрасивши шматочком вершкового масла або свіжою зеленню.

А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...

Ви могли це не знати! Навіщо кактусу колючки та чим загрожує їх втрата

вівторок, 16 грудень 2025, 18:45

Їхня назва походить від латинського succus - “сік”, адже головний резервуар води ховається всередині м’ясистого стебла. В пустелі дощі випадають рідко, а пекуче сонце миттєво випаровує вологу. Щоб зберегти дорогоцінну воду, кактуси покриваються товстою...