Пластикове підвіконня пожовтіло: ТОП-3 неймовірно простих способи, які повернуть білизну

У будинку, де вже кілька років стоять пластикові вікна, господині ламають голову, як же легко відмити підвіконня і повернути йому колишню білизну. Ні для кого не секрет, що пластикові підвіконня з часом сильно жовтіють. Це дуже псує вигляд, адже така жовтизна точно кинеться в очі, передають Патріоти України.

Виявляється, що підвіконня можна легко очистити і повернути йому стан нового. Досвідчені господині назвали три найкращих способи, які дійсно працюють. При цьому не потрібно витрачати купу грошей на дорогі засоби з магазинів. Те, чим вони пропонують скористатися, точно знайдеться ледь не в кожному будинку. Але спочатку давайте розберемося, що саме впливає на пластик.

Чому пластик жовтіє

Однією з основних причин є сонячні промені. Саме ультрафіолет призводить до того, що частина пластикової поверхні починає розпадатися. Також все залежить від якості пластика. Чим дешевше матеріал, тим швидше він пожовтіє.Також краще не мити пластикові підвіконня і вікна агресивними миючими засобами, бо вони прискорюють процес розпаду поверхні і появи жовтизни.

Половину шматка господарського мила необхідно натерти на крупній тертці. Цю масу слід залити склянкою теплої води і дочекатися, коли вийде кашкоподібна субстанція.

Цю масу потрібно нанести на пожовкле підвіконня і почекати 30 хвилин. Після цього необхідно жорсткою губкою потерти його поверхню і змити теплою водою. Якщо ефект недостатньо хороший, то процедуру можна повторити кілька разів.

Як очистити пластикове підвіконня за допомогою соди

Для приготування такої миючої суміші потрібно взяти 100 г соди і змішати зі 100 мл теплої води. Після отримання цієї суміші її необхідно нанести за допомогою губки на пожовклі поверхні і залишити на кілька годин.Після цього розчин необхідно промити чистою водою і витерти сухою серветкою.

Якщо цей спосіб не дав вам потрібного результату, можна спробувати змішати соду з порошком. Необхідно взяти по одній столовій ложці цих компонентів і залити 0,5 л теплої води. Все потрібно добре розмішати і губкою нанести на підвіконня. Цю суміш варто залишити на поверхні на 6-8 годин, після чого промити чистою водою.

Як очистити пластикове підвіконня за допомогою перекису водню

На губку необхідно налити невелику кількість перекису і протерти пожовклу поверхню. Цю процедуру можна повторити 3-4 рази. Господині кажуть, що після нього ефект дуже помітний.

От у чому секрет! Як варити яйця, щоб шкарлупа знімалася за 5 секунд

неділя, 5 травень 2024, 7:13

Здавалося б, зварити яйця досить проста справа. Але іноді шкарлупа там прилипає, щоб знімається разом із білком. Щоб цього не було, просто запам’ятайте золоте правило господинь, передають Патріоти України. Яйця люблять контраст температур. Так, сирі яй...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...