Плетенка із яблуками і родзинками - рецепт на швидку руку, що сподобається всім

До вашої уваги - простий та невибагливий рецепт приготування плетенки із яблуками та родзинками на основі дріжджового тіста. Смачна та ніжна плетена булочка, що смакуватиме кожному, зазначають Патріоти України.

Що знадобиться?

  • 200 мл молока;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 600 г борошна;
  • 2 ч. л. дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 100 г масла вершкового;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • дрібка солі.

Для начинки:

  • 500 г яблук;
  • 100 г родзинок;
  • 150 мл теплої води;
  • 4 ст. л. цукру.
  • Як приготувати?

Готуємо опару із теплого молока, дріжджів і цукру. Усе змішуємо та накриваємо рушником на 20 хвилин (і залишаємо у теплому місці). Розтоплюємо вершкове масло і охолоджуємо його. Додаємо до опари розтоплене масло, сіль, яйця та цукор. Просіюємо борошно та вмішуємо його до рідкої маси. Знову накриваємо рушником та залишаємо у теплому місці на 2 години.

Готуємо начинку. Змішуємо воду із цукром, доводимо сироп до кипіння та додаємо дрібно нарізані яблука. Варимо усе на слабкому вогні, допоки рідина не випарується. Додаємо родзинки та залишаємо охолоджуватись.

Робочий стіл покриваємо борошном та ставимо на нього тісто. Ділимо на дві частини (одна – більша). Із меншої формуємо пласт, викладаємо начинку та робимо рулет. Формуємо пласт і із другої частини. До середини ставимо готовий рулет. По обидві сторони пласту робимо надрізи та переплітаємо їх поверх рулету.

Змащуємо деко олією та викладаємо готову плетенку. Обов’язково накриваємо плівкою та залишаємо на 20 хвилин. Після змащуємо булочку збитим яйцем та випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...