Плями миттєво зникнуть! Як прибрати жовтизну з ванної та унітазу

Ці прості підручні засоби допоможуть повернути сантехніці первозданну білизну та блиск, передають Патріоти України.

З часом на білих раковинах, ваннах та унітазах з’являються жовті плями і така проблема неминуча. Це відбувається через дію води, яка містить в собі велику кількість хлору й важких металів. І не так легко позбутися проблеми жовтизни навіть за допомогою професійних засобів. Але досвідчені господині знають, що є такі копійчані засоби, які на відмінно впораються із жовтими плямами і не шкодитимуть поверхні. Розповідаємо, як швидко вивести жовтизну з раковин, ванної та унітазу за допомогою підручних засобів.

Як позбутися жовтих плям на раковинах, ванній та унітазі

  • Сода, вода і нашатирний спирт. Харчову соду треба змішати з водою до утворення пастоподібної суміші. Потім нанесіть цю пасту на поверхню, яка потребує чищення, і залиште на годину. Опісля все ретельно вимийте чистою водою. Від жовтизни на поверхні не залишиться й сліду. Ще можна в соду замість води додати нашатирний спирт, це посилить її дію в рази. Суміш зі спирту та соди варто нанести на жовті поверхні на 20 хвилин і змити водою. Ваша сантехніка сяятиме, як нова.
  • Оцет. Для застосування такого способу відбілювання варто змочити паперовий чи звичайний рушник в оцті та покласти на жовті плями. Залиште рушник відпрацьовувати на годину, після цього жовтизна зникне з керамічної поверхні.
  • Лимонна кислота. Цей спосіб відбілювання чудово підійде для ванної. Наповніть ванну водою, засипте туди 2-3 пачки лимонної кислоти, залиште цю суміш на ніч. Зранку спустіть воду і помийте ванну, жовтих плям на поверхні не буде.
  • Відбілювач "Білизна". Обережно обробіть жовті поверхні відбілювачем і залиште на 15 хвилин. Потім все добре помийте водою. У такий спосіб ви легко позбудетеся жовтих плям і повернете кераміці її первозданну білизну.

Психологічний тест: Виберіть сукню - і дізнайтеся, що про вас думають

неділя, 19 травень 2024, 21:07

Деталі. Бажано уявити, ніби ви поспішаєте на урочистий захід і вам терміново потрібно зібрати модний аутфіт із запропонованих варіантів. Уважно подивіться на кожну з чотирьох суконь на зображенні нижче, але не фокусуйтеся надто довго — намагайтеся вибр...

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...