Плями зникнуть миттєво! Як почистити холодильник і мікрохвильовку з нержавійки

Прилади з нержавіючої сталі - мікрохвильові печі, холодильники, посудомийні машини та духовки - мають елегантний і сучасний вигляд. Однак фактично на такій поверхні найбільш помітні плями та забруднення, передають Патріоти України.

За допомогою екологічних інгредієнтів можна легко та до блиску очистити нержавіючі поверхні. Деталі розповіло видання Architectural Digest.

Прості лайфхаки

Патьоки від жорсткої води можна видалити простим витиранням, тоді як застигла їжа та жирні плями вимагатимуть більш радикальних заходів. Витирати поверхні варто м’якою тканиною, щоб не лишилося подряпин та неприємних слідів.

Найпростіший засіб – суміш теплої води та гелю для миття посуду. Наприкінці обережно витріть бруд паперовим рушником або тканиною з мікрофібри.

Оцет і сода впораються із найтяжчими забрудненнями. Посипте трохи харчової соди на поверхню, а потім нанесіть білий оцет. Обережно протріть пляму м’якою тканиною або паперовим рушником і промийте теплою водою. Рон Шімек, президент компанії Mr. Appliance, пропонує мити нержавіючі поверхні газованою водою.

Ефірні олії

За словами Тіма Конна, президента і співзасновника клінінгової компанії Image One, обробка нержавіючої сталі складається з двох частин: власне очищення та полірування. Тож ще один незвичний лайфхак полягає у використанні ефірних олій. Суміш кокосової олії та ефірної олії лаванди допоможе відполірувати поверхні.

Формули мийних засобів на рослинній основі миттєво позбавляють від плям. Окрім того, ефірні олії – це природний антисептик, що також справляється з бактеріями. Олії не лише діють як захисне покриття, а й будуть відштовхувати плями та навіть здатні замаскувати невеликі подряпини.

Універсальний засіб

Для простого розчину для чищення вам знадобляться білий оцет, лимонний сік і вода. Рон Шімек запропонував покроковий рецепт.

Крок 1. Наповніть пляшку з пульверизатором водою та білим оцтом у пропорції 1:1. Для приємного аромату можна додати кілька крапель лимонного соку або ефірних олій.

Крок 2. Нанесіть розчин на прилад або стільницю з нержавіючої сталі. Додайте трохи харчової соди та обережно видаліть складні забруднення.

Крок 3. Видаліть залишки розчину, змочіть водою тканину з мікрофібри та нанесіть кілька крапель засобу для миття посуду. Цей додатковий крок видалить кислотні залишки після оцту.

Крок 4. Відполіруйте поверхні оливковою олією. Використовуйте невелику кількість оливкової олії, наносячи його на серветку з мікрофібри.

Що не можна використовувати для миття поверхонь

Не використовуйте сталеву вату, порошки, аміак або відбілювач для кухонних приладів – усі вони можуть бути надто інтенсивними та пошкодити покриття. Абразивні засоби для чищення лише погіршать ситуацію, залишивши подряпини.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...