Плов виходить, як каша? Ось що треба робити, щоб рис не злипався

Плов – популярна страва, що відрізняється відмінним смаком та ситністю. Це гарантовано калорійна страва, передають Патріоти України.

Однак багатьом господиням не вдається приготувати справжній середньоазіатський плов.

Подробиці

Замість збалансованого поєднання продуктів може вийти звичайна каша, що відрізняється в’язкістю і великою кількістю рисинок, що злиплися.

Головна помилка – це поспіх під час приготування їжі. Тому не потрібно братися за плов, якщо немає достатньої кількості часу на приготування.

Що зробити, щоб рис був розсипчастим

Необхідно підбирати правильні інгредієнти та відповідально готувати. Поспішати не слід: процес має здійснюватися поетапно.

Слід пам’ятати, що для плову не підійде крохмалистий рис, адже він відрізняється клейкістю.

Спершу рис слід промити. Після цього потрібно залити його водою та почекати деякий час.

Рис не повинен варитися довго. Краще він залишиться трохи сирим, але не перевареним. Інакше злиплих зерен вам не уникнути.

Не варто забувати і про підбір інших продуктів: цибулю та моркву. Вони повинні бути добре просмажені.

Господиням на замітку! Як дізнатися, чи свіжі яйця чи ні в магазині і вдома

неділя, 20 жовтень 2024, 19:07

Свіжі курячі яйця – поживний і корисний продукт, та лише в тому разі, якщо вони належної якості. Якщо у них вийшов термін придатності, ви можете серйозно отруїтися, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Найпростіше, що ви можете зробити вдома...

Не робіть так! Професійні візажисти назвали найнебезпечніші звички під час макіяжу

неділя, 20 жовтень 2024, 17:30

Більшість жінок наносять макіяж самостійно, не звертаючись щоразу за допомогою до візажистів. Крім того, кожна з нас має свої звички у догляді за шкірою та вибором косметики, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель. Однак є звички, які ...