Плита довго сяятиме чистотою: Що зробити, щоб жир не прилипав

Через тривале приготування їжі на плиті зазвичай утворюється нагар. Сліди соусів, жиру або шматочки їжі, що пригоріли, легко зникнуть, якщо скористатися простим домашнім засобом для миття, передають Патріоти України.

Цей метод миття плити особливо стане в пригоді тим, хто щодня багато готує. Для очищення поверхні від жиру та бруду рекомендують використовувати суміш коли та засобу для миття посуду.

Змішайте колу з рідиною для миття посуду у пропорції 1:2. За допомогою м’якої ганчірки розподіліть отриманий продукт поверхнею плити. Засіб швидко впорається з жиром та найстійкішими забрудненнями. За кілька хвилин ваша плита буде як нова.

Також плиту можна вимити такими натуральними засобами:

  • розчин оцту з водою;
  • суміш харчової соди із теплою водою;
  • лимонна кислота.

Щоб ефект після чищення зберігся надовго і бруд не так швидко прилипав до поверхні плити, відполіруйте її. Для цього підійде вазелін. Потрібно дати охолонути плиті, а потім натерти поверхню маззю. Через 15 хвилин надлишки засобу потрібно видалити серветкою. Завдяки цій хитрості жир не так сильно прилипатиме до поверхні плити.

Господиням на замітку! Скільки часу можна зберігати домашню консервацію

неділя, 23 листопад 2025, 13:05

Обожнюєте хрусткі мариновані помідори, солодке ягідне варення чи домашні соуси, якими хочеться тішити себе взимку? Тоді важливо знати правила безпечного зберігання консервації, аби літні заготовки залишалися смачними та поживними, передають Патріоти Ук...

Кому не можна їсти інжир - лікарі назвали головні протипоказання

неділя, 23 листопад 2025, 12:45

Інжир вважається одним із найкорисніших фруктів — він багатий на клітковину, калій, залізо й антиоксиданти. Його часто додають до дієтичних раціонів, використовують при серцево-судинних захворюваннях і для зміцнення імунітету, передають Патріоти Україн...