Побалуйте свою сім'ю десертом! Як приготувати вдома повітряні пончики в глазурі (рецепт)

Літо у багатьох асоціюється з холодними коктейлями і смачними десертами на терасах ресторанів. Але якщо погода зіпсувала ваші плани, не біда - все це можна організувати у себе вдома. Для цього не обов'язково випікати складний багатокомпонентний торт, як, наприклад, Червоний оксамит, а можна просто зробити пончики в глазурі. на theLime ділиться з вами простим рецептом їх приготування, передають Патріоти України.

Інгредієнти: борошно (350-400 г), яйце (1 шт.), молоко (170-180 мл), вершкове масло (2,5 ст. л.), сухі дріжджі (1 ст. л.), вода (2 ст. л.), цукор (4 ст. л.), сіль (1 ч. л.), молоко (5-6 ст. л.), цукрова пудра (5 ст. л.), шоколад (60 г), "Нутелла" (2 ст. л.), олія рослинна (500 мл).

Приготування:

Заздалегідь виставляємо вершкове масло і яйце, щоб вони були кімнатної температури. У невеликій мисці перемішуємо теплу воду і сухі дріжджі до їх повного розчинення, потім додаємо трохи підігрітого молока.

Потім всипаємо цукор, сіль, перемішуємо. Додаємо яйце і вершкове масло, які ми заздалегідь виставили, збиваємо все міксером або вручну вінчиком.

Просіваємо через сито половину борошна і знову збиваємо, потім додаємо решту просіяного борошна і перемішуємо силіконовою лопаткою.

Змащуємо миску рослинною олією і перекладаємо в неї тісто, накриваємо харчовою плівкою або чистим рушником. Залишаємо його в теплому місці приблизно на годину, щоб дріжджі почали діяти, а тісто підійшло.

Робочу поверхню присипаємо борошном, акуратно викладаємо тісто, розгортаємо його в пласт. Вирізаємо за допомогою кулінарного кільця або звичайного келиха коло, потім всередині його ще одне коло поменше. Залишаємо тісто на столі приблизно на півгодини.

Беремо каструлю, виливаємо в неї рослинну олію і чекаємо, поки вона почне нагріватися. Обсмажуємо пончики у фритюрі до золотистої скоринки, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Можна просто посипати цукровою пудрою, а можна приготувати глазур для пончиків.

Для глазурі беремо "Нутеллу", змішуємо в невеликому сотейнику з 6 ч. л. молока, додаємо цукрову пудру. Доводимо суміш до кипіння, ретельно перемішуючи. Вмочуємо пончики і посипаємо подрібненими горіхами.

Шоколад дрібно ріжемо або ламаємо, додаємо в нього 2 ст. л. молока і розтоплюємо на водяній бані. Поливаємо пончики шоколадною глазур'ю, посипаємо різнобарвним конфеті. Подаємо з охолоджуючим коктейлем або чашкою ароматної кави.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...