Літо у багатьох асоціюється з холодними коктейлями і смачними десертами на терасах ресторанів. Але якщо погода зіпсувала ваші плани, не біда - все це можна організувати у себе вдома. Для цього не обов'язково випікати складний багатокомпонентний торт, як, наприклад, Червоний оксамит, а можна просто зробити пончики в глазурі. на theLime ділиться з вами простим рецептом їх приготування, передають Патріоти України.
Інгредієнти: борошно (350-400 г), яйце (1 шт.), молоко (170-180 мл), вершкове масло (2,5 ст. л.), сухі дріжджі (1 ст. л.), вода (2 ст. л.), цукор (4 ст. л.), сіль (1 ч. л.), молоко (5-6 ст. л.), цукрова пудра (5 ст. л.), шоколад (60 г), "Нутелла" (2 ст. л.), олія рослинна (500 мл).
Приготування:
Заздалегідь виставляємо вершкове масло і яйце, щоб вони були кімнатної температури. У невеликій мисці перемішуємо теплу воду і сухі дріжджі до їх повного розчинення, потім додаємо трохи підігрітого молока.
Потім всипаємо цукор, сіль, перемішуємо. Додаємо яйце і вершкове масло, які ми заздалегідь виставили, збиваємо все міксером або вручну вінчиком.
Просіваємо через сито половину борошна і знову збиваємо, потім додаємо решту просіяного борошна і перемішуємо силіконовою лопаткою.
Змащуємо миску рослинною олією і перекладаємо в неї тісто, накриваємо харчовою плівкою або чистим рушником. Залишаємо його в теплому місці приблизно на годину, щоб дріжджі почали діяти, а тісто підійшло.
Робочу поверхню присипаємо борошном, акуратно викладаємо тісто, розгортаємо його в пласт. Вирізаємо за допомогою кулінарного кільця або звичайного келиха коло, потім всередині його ще одне коло поменше. Залишаємо тісто на столі приблизно на півгодини.
Беремо каструлю, виливаємо в неї рослинну олію і чекаємо, поки вона почне нагріватися. Обсмажуємо пончики у фритюрі до золотистої скоринки, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Можна просто посипати цукровою пудрою, а можна приготувати глазур для пончиків.
Для глазурі беремо "Нутеллу", змішуємо в невеликому сотейнику з 6 ч. л. молока, додаємо цукрову пудру. Доводимо суміш до кипіння, ретельно перемішуючи. Вмочуємо пончики і посипаємо подрібненими горіхами.
Шоколад дрібно ріжемо або ламаємо, додаємо в нього 2 ст. л. молока і розтоплюємо на водяній бані. Поливаємо пончики шоколадною глазур'ю, посипаємо різнобарвним конфеті. Подаємо з охолоджуючим коктейлем або чашкою ароматної кави.
Наші рішення кажуть про нас більше, ніж здається на перший погляд, передають Патріоти України. Подивіться на три курки. Не думайте занадто довго. Просто виберіть ту, яка відразу привернула вашу увагу — і читайте розшифровку. Ваша підсвідомість вже зн...
Освіжувачі повітря можуть лише тимчасово маскувати запах, а килими та дивани мають здатність вбирати запахи, тому важливо проводити їх ретельне чищення принаймні раз на місяць, передають Патріоти України. Експертка з Clean and Scentsible розповіла, що ...