Побалуйте свою сім'ю десертом! Як приготувати вдома повітряні пончики в глазурі (рецепт)

Літо у багатьох асоціюється з холодними коктейлями і смачними десертами на терасах ресторанів. Але якщо погода зіпсувала ваші плани, не біда - все це можна організувати у себе вдома. Для цього не обов'язково випікати складний багатокомпонентний торт, як, наприклад, Червоний оксамит, а можна просто зробити пончики в глазурі. на theLime ділиться з вами простим рецептом їх приготування, передають Патріоти України.

Інгредієнти: борошно (350-400 г), яйце (1 шт.), молоко (170-180 мл), вершкове масло (2,5 ст. л.), сухі дріжджі (1 ст. л.), вода (2 ст. л.), цукор (4 ст. л.), сіль (1 ч. л.), молоко (5-6 ст. л.), цукрова пудра (5 ст. л.), шоколад (60 г), "Нутелла" (2 ст. л.), олія рослинна (500 мл).

Приготування:

Заздалегідь виставляємо вершкове масло і яйце, щоб вони були кімнатної температури. У невеликій мисці перемішуємо теплу воду і сухі дріжджі до їх повного розчинення, потім додаємо трохи підігрітого молока.

Потім всипаємо цукор, сіль, перемішуємо. Додаємо яйце і вершкове масло, які ми заздалегідь виставили, збиваємо все міксером або вручну вінчиком.

Просіваємо через сито половину борошна і знову збиваємо, потім додаємо решту просіяного борошна і перемішуємо силіконовою лопаткою.

Змащуємо миску рослинною олією і перекладаємо в неї тісто, накриваємо харчовою плівкою або чистим рушником. Залишаємо його в теплому місці приблизно на годину, щоб дріжджі почали діяти, а тісто підійшло.

Робочу поверхню присипаємо борошном, акуратно викладаємо тісто, розгортаємо його в пласт. Вирізаємо за допомогою кулінарного кільця або звичайного келиха коло, потім всередині його ще одне коло поменше. Залишаємо тісто на столі приблизно на півгодини.

Беремо каструлю, виливаємо в неї рослинну олію і чекаємо, поки вона почне нагріватися. Обсмажуємо пончики у фритюрі до золотистої скоринки, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Можна просто посипати цукровою пудрою, а можна приготувати глазур для пончиків.

Для глазурі беремо "Нутеллу", змішуємо в невеликому сотейнику з 6 ч. л. молока, додаємо цукрову пудру. Доводимо суміш до кипіння, ретельно перемішуючи. Вмочуємо пончики і посипаємо подрібненими горіхами.

Шоколад дрібно ріжемо або ламаємо, додаємо в нього 2 ст. л. молока і розтоплюємо на водяній бані. Поливаємо пончики шоколадною глазур'ю, посипаємо різнобарвним конфеті. Подаємо з охолоджуючим коктейлем або чашкою ароматної кави.

Найсмачніші курячі крильця з золотою скоринкою

вівторок, 23 квітень 2024, 15:07

Крильця - бюджетний продукт, з якого можна приготувати багато страв. Але найсмачнішими вони є в запеченому вигляді. Тут, звичайно, багато що залежить від маринаду і від температури запікання, передають Патріоти України. Для приготування цієї смакоти ...

Ви будете здивовані! Що бачать коти й собаки, коли дивляться телевізор

вівторок, 23 квітень 2024, 14:56

Власники домашніх тварин, напевно, неодноразово помічали, як коти й собаки дивляться телевізор. От так от, як люди - сідають біля нього і дивляться. Дехто вважає, що тварини бачать у телевізорі те саме, що й люди. А дехто замислюється, що ж насправді м...